Metro-portal.hr

objavljeno 17.02.2008. 22:18:22
TENIS

Karanušić osvojio challenger u Beogradu, a Ljubo u Južnoj Africi

Karanušić u finalu bolji od Petzschnera, a Ljubičić od Koubeka

Čjubičić se polako vraća pobjedničkim navikama
Čjubičić se polako vraća pobjedničkim navikama

Sjajan hrvatski teniski tjedan zaokružili su Roko Karanušić i Ivan Ljubičić. Nisu nastupali na ATP turnirima, ali i naslovi na jakim challengerima su veliki uspjeh. Roko Karanušić osvojio je Beograd pobijedivši u finalu Nijemca Philippa Petzschnera sa 5-7, 6-1, 7-6(5). Roko je do svog drugog naslova mogao doći i lakše budući da je kod vodstva 6-5 u trećem setu propustio četiri meč-lopte.

- Presretan sam naslovom, jer ovo je bio stvarno jak turnir. Oduševilo me i to što je cijela dvorana navijala za mene - rekao je Roko Karanušić.

Ivan Ljubičić opravdao je status prvog nositelja u južnoafričkom East Londonu.

Nakon pobjede u polufinalu nad Šveđaninom Thomasom Johanssonom (7-6(1), 7-6(3)), Ivan Ljubičić je u finalu svladao i Austrijanca Stefana Koubeka sa 7-6(2), 6-4.

- Apsolutno sam zadovoljan formom i turnirom. Već sam ranije govorio da mi je bilo jako važno odigrati nekoliko mečeva nakon duge pauze od Australian Opena. Najbolje sam igrao ta dva zadnja meča, protiv Johanssona i Koubeka.

Karanušić je u Beogradu došao do drugog naslova na challengerima (Donjeck)Nije bilo puno ‘breakova’, ali sam bio čvrst na svom servisu - rekao je Ljubičić kojega sljedeći tjedan čeka Rotterdam. Ždrijeb mu nije bio naklonjen,u 1. kolu će igrati protiv Tomaša Berdycha.  (METRO) 

17.02.2008. 22:18:22
http://metro-portal.hr/karanusic-osvojio-challenger-u-beogradu-a-ljubo-u-juznoj-africi/3077/