Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2010. 14:32:41
UVREDE I KLEVETE

Karamarko tužio Linića jer ga je nazvao 'špijunčinom'

Ministru su zasmetale izjave SDP-ovca u kojima ga optužuje da, između ostalog, ucjenjuje Državno odvjetništvo i provodi policijsku diktaturu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko tužio je saborskog zastupnika SDP-a Slavka Linića za uvredu i klevetu jer ga je u medijima u više navrata pogrdno nazvao "špijunčinom" i, kako tvrdi, iznio niz neistina, primjerice da "Karamarko ucjenjuje Državno odvjetništvo i provodi policijsku diktaturu".

Privatnu tužbu ministar je podnio zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu od kojega traži da Linića proglasi krivim i novčano kazni s 50 prosječnih dnevnih dohodaka za uvredu i 100 za klevetu.

Prije Karamarka SDP-ovog saborskog zastupnika je za uvredu i klevetu tužio i ravnatelj policije Oliver Grbić koji od Linića traži naknadu od 101.000 kuna.

Linićevi javni istupi u kojima je, kako tvrde čelnici policije, iznio niz uvreda i neistina na njihov račun, dogodili su se nakon podnošenja policijske kaznene prijave protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovih suradnika zbog sumnje u gospodarski kriminal kojim je grad Rijeka oštećen za 80 milijuna kuna u korist privatne tvrtke Tržnica.

Linić je bio gradonačelnik Rijeke prije Obersnela i to u vrijeme kada su između tvrtke Tržnica i grada sklopljeni ugovori koji su temelj navedene kaznene prijave.

Karamarkov odvjetnik Velimir Došen u tužbi je naveo da je Linić u očitoj namjeri vrijeđanja i klevetanja ministra upotrebljavao pogrdan naziv "špijunčina", "špijunčina broj 1", "špijun", "špijun Karamarko" te da je u nakani stvaranja lošeg javnog dojma za ministra iznio i neistine, primjerice da "Karamarko ucjenjuje Državno odvjetništvo i provodi policijsku diktaturu".

Ako sud utvrdi Linićevu krivnju, Karamarko će, kako je najavio njegov odvjetnik, u građanskoj parnici tražiti i naknadu štete, a novac će darovati u humanitarne svrhe. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 14:32:41
http://metro-portal.hr/karamarko-tuzio-linica-jer-ga-je-nazvao-spijuncinom/37921/