Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2013. 22:00:00
UNIVERZALNE OSOBINE

Karakteristike muškarca koje su neodoljive ženama

Brojna istraživanja pokazala su da bogati i moćni muškarci pojačano privlače žensku pažnju, no što ostaje kada izuzmemo novac i utjecaj iz jednadžbe?

Jeste li neodoljivi? :)
Jeste li neodoljivi? :) (Arhiva)

Svima nam je jasno kao dan da se žene lijepe na moćne i bogate muškarce, ako bacimo pogled s evolucijskog gledišta to je sasvim normalno i nije za osudu jer takvi tipovi osiguravaju sigurnost i zaštitu kako djevojkama tako i budućim potomcima. No što se događa s muškarčevom privlačnošću kada izuzmemo moć i novac iz jednadžbe?

Zahvaljujući velikom istraživanju magazina Mens Helth, u kojemu je sudjelovalo preko tisuću amerikanki u dobi od 21 do 54 godine, stekli smo uvid u muškarčeve kvalitete koje su neodoljive ženama. Čisto informativno, žene cijene više karakter i osobnost nego fizičku privlačnost, a sada idemo na ostale karakteristike.

Vjernost - Osam od deset ispitanica navelo je vjernost kao jednu od najvažnijih karakteristika koje moraju krasiti muškarca njihovog života. Žene zahtijevaju privrženost muškarca i iz bioloških razloga, odnosno vjerni muškarci koji će uvijek biti uz njih su pomoć i oslonac prilikom odgoja potomaka.

Pouzdanost - Preko 75 posto žena izjavilo je da traže muškarce koji kada se obvežu da će nešto napraviti to i učine. Odgovorni muškarci ulijevaju sigurnost partnericama i daju im do znanja da se na njih mogu osloniti, ma koliko stvari bile loše.

Ljubaznost - Mlađe cure možda padaju na zločeste dečke, no kako odrastaju tako se njihov ukus mijenja i ono što im je bilo odbojno u mladosti postaje totalni afrodizijak. Zrele žene traže ljubazne muškarce, jer ljubaznost potiče povjerenje. Drugim riječima, ako ste ljubazni prema drugim ljudima vašoj dragoj će to biti signal da ćete se lijepo ponašati i prema njoj.

Smisao za humor - Žene koje su sudjelovale u anketi smatraju da je smisao za humor obavezna karakteristika. Muškarci sa zdravim smislom za humor odaju potencijalnim partnericama da su u stanju vidjeti vedriju stranu života, te da smijehom mogu ublažiti sve nedaće i prepreke koje život stavi pred njih.

Inteligencija - Muškarac koji se hvata u koštac sa svim problemima bez obzira koliko su teški i potom izlazi iz njih kao pobjednik ženama ulijeva sigurnost. Također, ženama jednostavno ne može biti dosadno uz muškarce koji konstantno rade na sebi da postanu što bolji, a takav interesantan i snalažljiv partner je idealan za hvalisanje pred prijateljicama.

Strast - Žene vole kada njihov partner ima nekakvu strast, pogotovo jer nisu navikle da muškarci pokazuju svoje osjećaje na tako eksplicitan način. Strastvenost, pa makar se radilo o bavljenju sportom ili slikanju, pokazuje pripadnicama ljepšeg spola da vam je stalo do nečega, a da to niste vi i vaš ego.

Slušanje - Svi volimo da nas se sluša dok govorimo, a sposobnost da bespogovorno saslušate partnericu je veliki plus. Stoga ako vam se djevojka obraća dok se igrate s iPhoneom ili gledate utakmicu odvojite trenutak vremena da ju saslušate jer ćete joj na taj način pokazati da se uz vas može osjećati sigurno i da vam je samo ona važna.

Romantičnost - Svaka žena od malena sanja kako će jednoga dana dojahati princ na bijelom konju koji će joj izmaknuti tlo pod nogama. Romantika je hrabar potez koji neupitno ukazuje muškarčevu neopisivu želju za partnericom, a ujedno otkriva njegovu mekšu, ranjivu stranu koja je ženama jednostavno neodoljiva.   

Osjećaj za stil - Stara poslovica kaže da „Odijelo ne čini čovjeka", iako je to apsolutna istina muškarci moraju znati da se na žene reflektira kako su oni obučeni. Možda ova karakteristika zvuči površno no muškarci koji njeguju vlastiti stil sigurno će primijetiti i pohvaliti svoju partnericu kada se dotjera, lijepo obuće ili kada se ošiša.

Zgodno lice - Nebrojeno istraživanja je potvrdilo da su osobe sa simetričnim licem privlačnije nego ljudi kojima se jedna strana razlikuje od druge. Ista ta istraživanja su pokazala da su ženama najprivlačniji muškarci koji imaju široke brade, visoke jagodice i velike oči.  

20.03.2013. 22:00:00
http://metro-portal.hr/karakteristike-muskarca-koje-su-neodoljive-zenama/66825/