Metro-portal.hr

objavljeno 14.10.2013. 09:53:00
BOX OFFICE

„Kapetan Phillip“ nije uspio potopiti „Gravitaciju“

Čak su i najgore lijenčine shvatile da je riječ o jedinstvenom kino doživljaju pa su podigli guzu s trosjeda i investirali u skuplje 3D ili IMAX ulaznice

Tom Hanks nije skinuo Clooneya
Tom Hanks nije skinuo Clooneya (Arhiva)

Svemirski triler Alfonsa Cuarona sa Sandrom Bullock i Georgeom Clooneyjem fantastično je otvaranje u drugom je vikendu potvrdila beznačajnim padom gledanosti od samo 21 posto što znači da je usmena predaja napravila posao: čak su i najgore lijenčine shvatile da je riječ o jedinstvenom kino doživljaju pa su podigli guzu s trosjeda i investirali u skuplje 3D ili IMAX ulaznice.

Rezultat toga je novih 44 milijuna dolara prihoda u drugom vikendu, odnosno ukupni rezultat koji premašuje 123 milijuna dolara. Nema razloga da se ovakve performanse, koje kao da ne znaju što je sila teža, ne nastave i sljedećih tjedana, a konačni rezultat procjenjuje se na 250-300 milijuna dolara. A ako se još potvrde i očekivanja o nominacijama za Oscara, moglo bi biti i više.

Iako se 26 milijuna može činiti malo u usporedbi s „Gravitacijom", otvaranje „Kapetana Phillipsa", trilera u kojem Tom Hanks igra kapetana koji pokušava spasiti brod i posadu tijekom otmice od strane somalijskih pirata, zapravo je vrlo solidno. Po svemu sudeći, redatelj Paul Greengrass ("Bourneova nadmoć" i "Bourneov ultimatum") jako je dobro posložio stvari pa su i kritike i reakcije gledatelja odlične.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

14.10.2013. 09:53:00
http://metro-portal.hr/kapetan-phillip-nije-uspio-potopiti-gravitaciju/81037/