Metro-portal.hr

objavljeno 18.04.2010. 14:02:00
KOMIŽA

Kapetan izgubio svijest, ribarica udarila u gat

Nakon havarije, kapetan je policiji rekao kako se sjeća samo toga da mu je u jednom trenutku bilo slabo zbog čega se onesvijestio, udara se ne sjeća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Bijažević/CROPIX)
Trenutni gubitak svijesti 43-godišnjeg kapetana bio je razlog što je dubrovačka ribarica u subotu popodne udarila u gat u Komiži na otoku Visu, izvijestila je danas splitska policija.

Havarija se dogodila oko 17,50 sati u Komiži, kad je ribarica Plitvine u vlasništvu poduzaća Marinero d.o.o. iz Dubrovnika prilikom uplovljavanja udarila u Gat Kralja Krešimira, rečeno je u policiji. U tom trenutku na ribarici su bili 43-godišnji kapetan i članovi posade (48), (37) i (51) koji su prošli neozlijeđeni.

Kapetan je policiji nakon havarije kazao da je u samoj blizini obale smanjio brzinu ribarice i u jednom trenutku osjetio slabost u organizmu zbog čega se onesvijestio. Sebi je došao tek nakon udara ribarice u gat i udara se nije mogao sjetiti.

Ništa više policiji nisu mogli reći niti članovi posade koji su u vrijeme udara bili na prednjem dijelu broda gdje su razvrstavali ribu. Na gatu su kameni blokovi u gornjem zadnjem redu pomaknuti iz ležišta, a na ribarici je oštećen pramac. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 14:02:00
http://metro-portal.hr/kapetan-izgubio-svijest-ribarica-udarila-u-gat/38114/