Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2011. 09:15:00
DRAMA

Kaos i nered u Tripoliju

I dalje se ne zna gdje je Gadafi, ali je sve sigurnije da je stvarno i dalje u Tripoliju

Gdje je Gadafi i tko vlada Tripolijem?
Gdje je Gadafi i tko vlada Tripolijem? (Wikipedia)

Situaciju u Tripoliju ne nadzire nitko, a na ulicama vlada kaos, bezvlađe i strah. Pobunjeničke snage drže dio grada u rukama, a oko procjena koji je to zapravo nitko nema ni približnu informaciju. Kako pobunjenici nemaju čvrstu strukturu zapovijedanja, sve je moguće.

Stanje najbolje opisuje situacija s Gadafijem sinovima. Prvo je rečeno da su sva trojica pala u ruke pobunjenika, dapače, da se Saif sam predao. No, ispada da je nakon toga uspješno pobjegao jer su ga oslobodile njegove snage, Mohammad je nestao nakon intervjua koji su pobunjenici dozvolili, a samo je za Khamisa koliko toliko sigurno da je poginuo.

Sinoć se Saif pojavio u centru grada, kraj hotela u kojem su novinari i podijelio gomilu oružja okupljenoj masi, veselo izjavivši stranim novinarima da je Tripoli pod kontrolom vlade i da su pobunjenici ušetali u zamku.

I dalje se ne zna gdje je Gadafi, ali je sve sigurnije da je stvarno i dalje u Tripoliju, a očito je da borbe neće završiti u kratkom roku. Unatoč pozivima Zapada, pukovnik i dalje jaše ...

23.08.2011. 09:15:00
http://metro-portal.hr/kaos-i-nered-u-tripoliju/62490/