Metro-portal.hr

objavljeno 29.12.2009. 12:31:30
KOSOR NAJAVILA:

Kandidat za predsjednika morat će skupiti barem 50 tisuća potpisa

Premijerka najavljuje izmjene Zakona o izboru predsjednika Republike, kao i početak raščišćavanja popisa birača

(Goran Mehkek/Cropix)

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je prilikom posjeta Klinici za dječje bolesti Zagreb rekla kako će predložiti da kandidat za predsjednika Republike mora prikupiti najmanje 50 tisuća potpisa.

Na pitanje razmišlja li o tome da predsjednika bira Sabor, Kosor je rekla kako osobno ne razmišlja o tome i trenutno oko toga nema stav, no dodala je da ima i takvih inicijativa.

Najbolje vrijeme za izmjenu Zakona o izboru predsjednika Republike je u trenutku kad završe predsjednički izbori, jer tada nitko ne može spekulirati da se pogoduje nekome i nečemu, ustvrdila je Kosor.

Nakon Nove godine najavila je i početak pospremanja popisa birača.

"Krenut će se sa zakonom o izmjenama Zakona o prebivalištu. On je potpuno pripremljen i može ga se očekivati odmah iza Nove godine", rekla je Kosor.

Ponovila je kako HDZ nema predsjedničkog kandidata kojeg bi preporučio biračima, no dodala je da je dužnost svakog građanina da iziđe na izbore, te da će na izbore ići i ona.

Kao predsjednica Vlade rekla je da je s aktualnim predsjednikom Stjepanom Mesićem odlično surađivala, te je poželjela takvu konstruktivnu suradnju u kojoj svatko radi u okviru svojih ustavnih ovlasti i s novim predsjednikom.

Poručila je kako će Vlada i u 2010. godini nastaviti nesmiljenu borbu protiv korupcije, bez fige u džepu i bez obzira na to o kome se radilo. (hina/metro-portal)

29.12.2009. 12:31:30
http://metro-portal.hr/kandidat-za-predsjednika-morat-ce-skupiti-barem-50-tisuca-potpisa/29560/