Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2011. 10:45:00
VELIKI TALENT

Kanađanin Ryan Nugent-Hopkins prvi pick NHL drafta

POGLEDAJTE VIDEO - Ryan Nugent-Hopkins ima 18 godina i igra na poziciji centra

Ryan Nugent-Hopkins
Ryan Nugent-Hopkins (Wikipedia)

Prvi "pick" na ovogodišnjem "draftu" američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) je 18-godišnji Ryan Nugent-Hopkins, a izabrali su ga Edmonton Oilersi, piše Hina. Prošle je sezone bio najefikasniji igrač Western Hockey League (WHL) sa 106 bodova, 31 pogotkom i 75 asistencija za momčad Red Deer Rebelsa.

U Edmontonu vjeruju kako će Nugent-Hopkins biti idealan napadački partner za krilo Taylora Halla, kojega su izabrali kao prvi "pick" na prošlogodišnjem "draftu", te da bi ovaj dvojac u skorijoj budućnosti mogao vratiti Oilerse u borbu za naslov prvaka kojega čekaju još od 1990. godine.

"Ovo je ostvarenje sna. Zadnjih nekoliko sezona gledao sam gotovo svaku utakmicu Edmontona i stvarno je prekrasno što me je izabrao baš taj klub", rekao je Nugent-Hopkins.

Mladog napadača zbog njegova odličnog pregleda igre i kreativnosti neki uspoređuju čak i s najvećim hokejašem svih vremena, Wayneom Gretzkyjem koji je tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća upravo s Edmontonom osvojio četiri Stanley Cupa.

Drugi izbor na "draftu" imali su Colorado Avalanchei koji su odabrali švedsko krilo Gabriela Landeskoga iz momčadi Kitchener Rangers koja se natječe u Ontario Hockey League, dok su treći izbor imali Florida Panthersi, momčad koja se u posljednjih 10 godina nije niti jednom plasirala u doigravanje, koji su uzeli kanadskog centra Jonathana Huberdeaua iz Saint John Sea Dogsa, ovoogodišnjeg pobjednika Quebec Major Junior Hockey League Memorial Cupa.

25.06.2011. 10:45:00
http://metro-portal.hr/kanadjanin-ryan-nugent-hopkins-prvi-pick-nhl-drafta/60544/