Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2017. 16:29:00
MA DA?

Kanabis donosi sreću u životu i bolju plaću!

Ljubitelji marihuane se češće bave volontiranjem i više vremena provode u prirodi i druženju s bližnjima od onih koji ne koriste marihuanu

Neočekivani rezultati istraživanja
Neočekivani rezultati istraživanja (Shutterstock)

Ljudi koji konzumiraju kanabis su puno uspješniji od onih koji to ne čine i zadovoljniji su životom od njih., pokazali su rezultati novog istraživanja provedenog u Kaliforniji i Coloradu - američkim državama koje su glasovale za legalizaciju marihuane. U njemu je sudjelovalo 3200 osoba starijih od 21 godinu. 

Podaci iz Kalifornije pokazali su da je među ispitanicima koji su magistrirali njih 20 posto uživatelja kanabisa, dok ih 12 posto nije. Što se tiče financija, konzumenti kanabisa u prosjeku su zarađivali 93.800 dolara, a ostali 70.000 dolara.

Rezultati iz Colorada pokazuju da je među korisnicima kanabisa 64 posto zaposlenih na puno radno vrijeme, a među onima koji ne konzumiraju marihuanu njih 54 posto ima stalni posao.

Upitani o zadovoljstvu životom općenito, konuzmenti marihuane, njih pet od deset odgovorilo je da su zadovoljni, dok je u drugoj skupini potvrdno odgovorilo četiri od deset ispitanika.

Također, ne manje bitno, ljubitelji marihuane se češće bave volontiranjem i više vremena provode u prirodi i druženju s bližnjima od onih koji ne koriste marihuanu.

"Korisnici kanabisa su daleko od karikatura i etiketa koje na njih društvo lijepi", kazala je voditeljica istraživanja Linda Gilbert.   

19.06.2017. 16:29:00
http://metro-portal.hr/kanabis-donosi-srecu-u-zivotu-i-bolju-placu/105655/