Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2022. 18:53:00
KAMPANJE

Kampanja Biciklom na posao i Advent

Sindikat biciklista jučer, 1.12., pokrenuo je medijsku kampanju pod nazivom “Biciklom na posao i Advent”, kojom žele potaknuti Zagrepčane i Zagrepčanke te posjetitelje grada da ne stvaraju gužve te da što češće koriste bicikl, javni prijevoz

Može i po zimi...
Može i po zimi... (Arhiva)

Zagrebački Advent konačno se vratio i premašio sva očekivanja! Uživamo, zabavljamo se, častimo se germknedlama, grijemo kuhanim vinom, navijamo i dijelimo trenutke s najdražima.

No, postoji i ružna strana adventa, napominju iz Sindikata biciklista. "Nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama. Unatoč tome, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo njima stići brže i jeftinije, ne razmišljajući da time i sami stvaramo prometnu gužvu."

Iz Sindikata biciklista smatraju da prometne gužve ne moraju biti dio adventske atmosfere. Zagreb je većinom ravničarski grad te je vrijeme uglavnom povoljno, pogotovo ako se uspoređujemo sa skandinavskim zemljama, gdje je bicikliranje gradom uobičajena pojava unatoč hladnoćama i padalinama.  Pozivaju građane da sačuvaju živce, novac i vrijeme te što češće, od 1. - 31. prosinca sjednu na svoj bicikl, koriste javni gradski prijevoz ili pješače te se oslobode od brige za parkiranje svojih automobila. Savjete za vožnju biciklom zimi možete pronaći na web stranici: https://sindikatbiciklista.hr/bicikliranje-zimi/

U sklopu kampanje možete osvojiti i slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Fotkajte se na putu do posla ili Adventa na biciklu, pješke ili u javnom prijevozu i postavite fotografije na Facebook eventu kampanje. Autori tri fotografija s najviše lajkova bit će nagrađeni. 

Iz Sindikata biciklista također nude povlaštene uvjete za certifikaciju "Cycle Friendly Employer" organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na eventu, čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju i time pridonijeti svome društveno-odgovornom poslovanju.

Kampanja "Biciklom na posao i Advent" održava se u sklopu projekta "Održivo kretanje Zagrebom 2022", financiranim od strane Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

02.12.2022. 18:53:00
http://metro-portal.hr/kampanja-biciklom-na-posao-i-advent/140242/