Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2021. 13:40:00
COOL

KAMAZ master na Rally Dakaru

Ekipa KAMAZ-master na Goodyearovim gumama do rekordne, osamnaeste pobjede na reliju Dakar

Kamaz master
Kamaz master (Arhiva)

U Saudijskoj Arabiji završena je najzahtjevnija reli utrka na svijetu. U natjecateljskoj kategoriji kamiona ponovno je slavila ekipa KAMAZ-master, koja je time postigla svoju osamnaestu uzastopnu pobjedu u Dakaru. Ovogodišnji uspjeh još je veći jer im je ujedno uspjelo popeti se na sve tri stepenice na pobjedničkom postolju, pri čemu su na Goodyearovim standardnim gumama OFFROAD ORD oborili više od jednog rekorda.

Dakar mnogi smatraju najzahtjevnijim relijem na svijetu i ovogodišnja utrka ponovno je to dokazala. Nakon dvanaestodnevne paklene vožnje u kojoj je bila važna baš svaka sekunda i ovaj put slavila je ekipa KAMAZ-master, koja je pratila zajednički cilj i zauzela sva tri pobjednička mjesta. Sjajan rezultat ukazuje na izvrsno stručno znanje i iskustvo ekipe te na tehničku savršenost kamiona i iznimnu izdržljivost Goodyearovih guma OFFROAD ORD.

Osim tehnološki usavršenih kamiona postoji još jedan važan dio uspješnosti, a to su robusne gume. Brzina je važna, ali ako želiš zadržati položaj ispred konkurencije, onda je još važnija neprekidna akcija. Naše ekipe znaju da će im izvanredna izdržljivost i odlično prianjanje Goodyearovih guma pomoći pobjednički prijeći svaku sljedeću ciljnu liniju bez obzira na to koliko su neočekivane okolnosti i koliko je velik izazov", izjavio je Vladimir Chagin, vođa ekipe KAMAZ-master.

Goodyearove standardne gume OFFROAD ORD su na ovogodišnjoj posve novoj trasi stavljene na veliku kušnju. Njihova odlična izdržljivost, otpornost na posjekotine i usavršeno prianjanje imali su najvažniju ulogu u osiguravanju besprijekorne uigranosti ekipe.

Goodyear je i inače poznat po tome da svoje standardne cestovne gume testira u jako ekstremnim uvjetima upotrebe, pri čemu je važan kriterij upravo izdržljivost karkase. Ona neposredno utječe na vrijeme neprekidnoga rada i broj prijeđenih kilometara te produžuje životni vijek guma, a upravo Goodyear kvalitetom svojih proizvoda pridonosi ostvarivanju svojih ciljeva održivog razvoja u transportnoj industriji.

19.01.2021. 13:40:00
http://metro-portal.hr/kamaz-master-na-rally-dakaru/129886/