Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2010. 09:24:00
OPASNE POZE

Kama Sutra - uzbuđenje koje može ozlijediti

Saznajte koja poza je najopasnija, koje su ozljede zbog seksa najčešće i što možemo napraviti da ih izbjegnemo

Kama Sutra kocke
Kama Sutra kocke (Shutterstock)

Seks bi trebao biti aktivnost nakon koje su svi sretni, ali to ponekad nije tako. Uzrok može biti jednostavno loš seks, ili seks s pogrešnom osobom, ali i ozbiljne ozljede. Lisa Sweet, autorica knjiga "365 Sex Positions" i "Orgasms That Will Make Her Toes Curl" upozorava da ozljede nisu tako rijetke kao što se čini i da mogu čak završiti smrtno.

Postoji li opasna seksualna poza?
Naravno! Seks je tjelesna aktivnost, iako se radi o vrlo zabavnoj tjelovježbi i načinu sagorijevanja kalorija. Tijelo vam je u pokretu, srce ubrzano kuca pa uvijek postoji opasnost za zdravlje. I za seks moramo biti u formi.

>>Neka seks i orgazam budu dio vaše kućne ljekarne

Koja je najopasnija poza?
Neke poze Kama Sutre povezane su s dosta rizika. Opasne su stajaće poze u kojima muškarci drže partnericu jer traže puno snage i dobru kralježnicu. Muškarci bi se zato prvo trebali uputiti u teretanu ili pronaći neko mjesto u stanu gdje mogu prisloniti partnericu. Nažalost, većina muškaraca ne želi priznati slabost pa se pravi da bez problema može držati ženu. Opasni su i svi položaji koji traže okretanje i savijanje penisa.

Koliko su ozbiljne ozljede zadobivene zbog seksa?
Vrlo su ozbiljne. Najgora je smrt, koja je statistički rijetka, ali se ipak događa. Imamo niz primjera: Errol Flynn, Nelson Rockefeller, Attila the Hun, otac Matthewa McConaugheyja. Vrlo je neugodna i fraktura, odnosno prijelom penisa. Ne dolazi do stvarnog loma već pucanja membrane nabreklih kavernoznih tijela penisa. Operacija zna biti neizbježna. Muškarci znaju ignorirati problem zbog stida pa im se penis može trajno deformirati.

>>Bolan seks - uzroci i rješenja

Koje ozljede su najčešće?
Bolovi u leđima, problemi s mišićima i grčevi u nogama.

Što možemo napraviti da izbjegnemo ozljede?
Poze treba prilagoditi sebi, s obzirom na fleksibilnost i izdržljivost. Ako vrijeme najradije provodite na kauču i niste skloni tjelovježbi, birajte poze koje ne traže neprirodne pokrete. Ako se redovito bavite sportom, slobodno isprobajte neke intenzivnije pote. I ne sramite se prekinuti čin kada shvatite da ipak ne možete izdržati. 

Piše: Metro World News
14.09.2010. 09:24:00
http://metro-portal.hr/kama-sutra-uzbudjenje-koje-moze-ozlijediti/47909/