Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2010. 20:20:57
S NEBA PADAJU....

Kalinićev ured tvrdi da su već upozoravali na neodržavanje visokih zgrada

Srećom nema posljedica i nitko nije nastradao od padanja dijelova Nebodera, Zagrepčanke i ostalih opasnih zgrada

Neboder na trgu za vrijeme nedavne rekonstrukcije

Kalinićev Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima u današnjem priopćenju, objavljenom zbog padanja staklenih ploča s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića, podsjeća kako je već upozoravao na opasnosti od neodržavanja visokih zgrada u Zagrebu.

Gradski je Ured upozoravao da sa zgrade "Zagrepčanke" u Savskoj ulici pada kamena oplata te da limene oplate padaju i s nebodera u ulici Braće Domani.

Ured ističe da danas nije bilo opasnosti za prolaznike te da nema ozlijeđenih kada su oko 14 sati s neboderu u Ilici 1, između 6. i 7. kata te 11. i 12. kata, na dvorišnu stranu nebodera pale staklene ploče promjera 1,5 metar puta 1,5 metar.

Dodaje da je na terenu zagrebačka policija i predstavnik suvlasnika nebodera te da je Ured za upravljanje u hitnim situacijama teren pozvao i dežurnoga građevinskog inspektora, ali da su mjerodavni u tom inspektoratu ustvrdili da nije potreban izlazak dežurnoga građevinskog inspektora.

Nakon toga je Ured ponovo preko Centra 112 inzistirao da dežurni građevinski inspektor iziđe na teren.

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima naglašava kako je potrebno pregledati fasadne ploče nebodera na Ilicu i na Gajevu ulicu, kako zbog vjetra koji trenutačno puše ne bi došlo do padanja staklenih stijena s nebodera, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

14.11.2010. 20:20:57
http://metro-portal.hr/kalinicev-ured-tvrdi-da-su-vec-upozoravali-na-neodrzavanje-visokih-zgrada/51198/