Metro-portal.hr

objavljeno 24.12.2012. 00:40:13
SRAMOTA

Kalinić i njegov stožer lažu - prosvjednike Occupy fizički napali Kalinićevi "pretorijanci"?

Incident koji se dogodio na otvaranju fontana kod NSK-a obje strane opisuju na svoj način, no nama je priča Occupy Croatia vjerodostojna, jer je potvrđena iz više izvora

Ovo je sporni plakat koji je izazvao incident
Ovo je sporni plakat koji je izazvao incident (Occupy Croatia)

Tijekom otvaranja fontana kod NSK došlo je do nemilog incidenta nakon kojeg je pozvana policija i izvršeni su obavijesni razgovori s članovima Occupy Croatia koji su završili u policijskoj postaji.

Ozlijeđena je jedna djevojka i dva muška pripadnika Occupy Croatia, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Prosvjednici Occupy Croatia došli su danas na otvaranje 18,5 milijuna kuna vrijednih fontana u ZG upozoriti na nekoliko činjenica u vezi fontana i izazvali simpatije većine nazočnih građana: sagrađene su po projektu izmijenjenom NAKON provedenog javnog natječaja (jeftinija tehnika gradnje, ali ne i cijena), mimo volje građana i volje gradske skupštine, te u vrijeme kada grad Zagreb grca u dugovima, kada poskupljuju strateški i egzistencijalno važne usluge.

No, Pavle Kalinić i njegova ekipa tjelohranitelja (30-tak nabildanih i nabrijanih muškaraca) pokušali su najprije uvredama isprovocirati pripadnike Occupyja, no nakon što na njihove uvrede nismo reagirali i nakon što je Kalinić nastavio huškati riječima "Dajte ih još malo.", te "Dajte ih još jednom.". Doslo je do pokušaja fizičkog otimanja transparenta iz ruku jednog od prosvjednika.

Kada im to nije pošlo za rukom, i Kalinić je, sav iznerviran, fizički nasrnuo na drugog pripadnika Occupyja, nakon čega je bio srušen na pod.

Na to su dvojica Kalinićevih "pretorijanaca" nasrnuli na jednog pripadnika Occupy pokreta, te ga oborili na tlo i počeli udarati šakama i nogama. U to se, razdvajajući ih, umješala jedna hrabra djevojka iz Occupy, koja je uslijed toga što je željela spriječiti fizički sukob i daljnju eskalaciju, te zaštititi napadnutog momka, grubo UDARENA ŠAKOM U GLAVU.
Nakon što su ostali Occupyjevci čuli što se zbiva, dotrčali su do tog mjesta - te oni pozvali policiju. U međuvremenu su se Kalinićevi "heroji" razbježali, te ponovno pojavili tek 15 min nakon što je stigla politicija.

Nakon što su djelatnici policije pristigli i uzeli iskaz od svjedoka događaja (podaci o svjedoku poznati su policiji), te dok su pokušavali pronaći druge svjedoke događaja, iz grupe Kalinićevih "bildera", isti su spomenutoj hrabroj i plemenitoj djevojci dobacivali su da će joj "odrezati nos i uživati gledati kako krvari" i sl., na to su upozoreni i djelatnici policije, koji su spomenutu grupu Kalinićevih ljudi legitimirali i spriječili daljnji prilaz, zaštitivši djevojku.
Pripadnici Occupy Croatia pokreta, koji su dali iskaz u policijskoj postaji svjedoče o vrlo korektnom postupanju djelatnika MUP-a, što moramo naglasiti. Na policiji su rekli da će protiv Kalinića biti podignuta kaznena prijava.

S druge strane, iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama dobili smo sljedeće priopćenje:

PREDMET: Priopćenje za javnost

Večeras, po završetku svečanosti puštanja u probni rad novih fontana pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavla Kalinića nepoznati počinitelj je s leđa gurnuo, bacio na tlo i pobjegao. Pročelnik je pozvao Policiju, dao iskaz a onda otišao u traumatološku bolnicu budući je prilikom pada zadobio lakše tjelesne ozljede.

Nije bilo nikakvog naguravanja, svađe niti kontakta kako tvrde pojedini mediji. Kalinić nije imao kontakata s prosvjednicima

U trenutku pisanja ovog članka, na stranicam MUP-a i PU Zagrebačke još nije bilo službene vijesti o incidentu.

24.12.2012. 00:40:13
http://metro-portal.hr/kalinic-i-njegov-stozer-lazu-prosvjednike-occupy-fizicki-napali-kalinicevi-pretorijanci/75595/