Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2018. 20:01:00
EH, DA... :)

Kakvi su muškarci traženi? Pametni, vjerovali ili ne!

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima

Traži se pamet... a ni lova ne škodi :)
Traži se pamet... a ni lova ne škodi :) (Arhiva)

Muškarci bi, najčešće, dali sve da znaju što zapravo žene žele i traže kad je u pitanju partner, pa je zgodno saznati što je ženama važno za odabir partnera iz evolucijske perspektive.

U zanimljivom istraživanju tim znanstvenika je otkrio da inteligencija partnera izravno utječena "sposobnost" partnerstva da "prežive i podupiru potomstvo".

Drugi aspekt koji utječe na trajan odnos: pametniji muškarci općenito imaju veći dohodak i to ih čini atraktivnijima.

Istraživači su pronašli vezu između inteligencije i bračne povijesti. Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku, povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane. 

U drugim zanimljivim zaključcima, znanstvenici su otkrili da se verbalna inteligencija odnosi na vjerojatnost vjenčanja, budući da bolji govornik lakše privlači partnerice. Ukupna intelektualna sposobnost jednako se odnosi i na razvod braka.

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima, prema istraživačkom timu. S druge strane, studije pokazuju da i inteligentne žene imaju stabilnije i dugotrajnije brakove.

Prema istraživanju, veću mogućnost dobrog braka imaju i muškarci s novijim i većim sutomobilima. Možda da bi mogli voziti u njemu više djece.

24.10.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/kakvi-su-muskarci-trazeni/115031/