Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2019. 13:31:00
EH, DA... :)

Kakve tajne piće otkriva o nama?

Druga strana medalje neće oduševiti one koji vole popiti čašicu ruma, gina ili votke jer rezultati tvrde da oni naginju agresiji.

Reci mi što piješ, reći ću ti kakav si :)
Reci mi što piješ, reći ću ti kakav si :) (Arhiva)

Obožavatelji gin&tonica u većini slučajeva smatraju se seksipilnijima nego oni koji uživaju u drugim pićima, donosi studija objavljena u časopisu BMJ Open. Međutim, druga strana medalje neće oduševiti one koji vole popiti čašicu ruma, gina ili votke jer rezultati tvrde da oni naginju agresiji.

Nakon što su istražili anonimne odgovore na najveću svjetsku anketu o konzumiranju alkohola i droga, znanstvenici su otkrili da oni koji popiju navedena pića naginju agresiji čak 30 posto više od osoba koje preferiraju alkoholna pića poput crnog i bijelog vina te piva.

Ljubitelji crnog vina osjećaju se najviše umorno nakon konzumiranja čaše, pokazuju rezultati ankete Global Drug Survey koja je provedena na 30 tisuća ljudi iz 21 zemlje.

S druge strane jača pića čine ljude da se osjećaju energičnije, ali i više seksi, donose znanstvenici s Public Health Wales and King's College London. Dolazi i do većeg samopouzdanja, a vino i pivo najviše opuštaju. 

"Razumijevanje emocija koje su povezane s konzumiranjem alkohola ključno kako bi djelovali na problem zlouporabe alkohola. [Ova istraživanja] omogućuju nam uvid u emocije koje utječu na izbor alkoholnog pića kod različitih grupa ljudi", zaključili su autori studije.

13.01.2019. 13:31:00
http://metro-portal.hr/kakve-tajne-pice-otkriva-o-nama/116388/