Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2019. 21:42:00
HEH

Kako znati da vam je seksualni život u banani?

Kad primjetite neke od ovih znakova, krajnje je vrijeme da otvoreno porazgovarate s partnerom...

Razmislite malo
Razmislite malo (Arhiva)

Seks vrlo brzo može postati problem u vezi ako ne pazite dovoljno - tako je lako skliznuti u rutinu da je to teško povjerovati.

Stoga, kad primjetite neke od ovih znakova, krajnje je vrijeme da otvoreno porazgovarate s partnerom...

Ista osoba inicira seks - česti simptom da nešto nije u redu sa seksualnim životom para je kad jedna osoba uvijek inicira seksualne odnose i osjeća se neželjeno. 

Ne razgovarate nakon seksa - seks bi trebao zbližiti parove. Ako se nakon vođenja ljubavi osjećate 'udaljeno' od partnera, a u sobi vlada tišina - možda niste otvoreni jedan s drugim, objašnjava Marissa Nelson, seksualna terapeutkinja. 

Uvijek radite isto - jednom kad parovi shvate što im odgovara, nerijetko se drže toga kao 'pijan plota.' Iz tog razloga nestaje strast i sklonost eksperimentiranju s novim stvarima. Međutim, "ponavljanje može smanjiti užitak. Istraživanja dokazuju da dopamin može biti dvostruko visok kad su stvari nepredvidljive", dodaje Jess. 

Za sve je 'kriva' jedna osoba - kako bismo imali zdravi seksualni život, obje osobe u vezi moraju osjećati da je odgovornost zajednička. Ako ne možete dosegnuti vrhunac, ako osjećate bol ili niste zadovoljni - to je problem obje osobe. 

Želite različite stvari - znak da trenutno niste potpuno seksualno kompatibilno je i razlika u onome što očekujete od seksa. Primjerice, jedna osoba želi strast i olakšanje od stresa, a druga poantu seksa vidi u emotivnom zbližavanju i povezivanju.

 

04.07.2019. 21:42:00
http://metro-portal.hr/kako-znati-da-vam-je-seksualni-zivot-u-banani/119382/