Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2012. 15:18:00
???

Kako znate da ste stvarno odrasli

Najveći broj ljudi smatra se odraslim kad dosegne 28 godina života, a odmah iza toga slijedi čarobna brojka 30

Ne znate što svira na radiju? Odrasli ste ...
Ne znate što svira na radiju? Odrasli ste ... (Shutterstock)

Službena granica "odraslosti" postavljena je na 18 godina, no svi mi na neki način želimo dulje ostati djeca, uljuljkani u nekoj lažnoj sigurnosti. Portal SeekingArrangement.com napravio je anketu na tisuću svojih čitatelja da bi došao do jednostavnog odgovora - kada ste stvarno odrasli?

Dva su se odgovora izvojila iz mase: 39 posto muškaraca i 37 posto žena navelo je 28. godinu kao neku magičnu granicu odraslosti, dok je za nešto manje od 30 posto pripadnika oba spola granica postavljena na 30 godina.

Većina ispitanika proces odrastanja smatraju pozitivnim iskustvom za koje vjeruju da im je donijelo potrebnu zrelost da mogu mirno reći da su odrasle osobe. 

Odrastanje je često povezano sa željom za redom i stabilnošću u životu, kada ljudima prestaje biti privlačan seks za jednu noć i ozbiljno razmišljaju o vezi i braku, a do tada im je glavna stvar u životu zabava.

Zanimljivo je i koje znakove smatraju znakom odrastanja, među koje spada veća važnost uspjeha na poslu i u karijeri od seksa, razmišljanje o vlastitoj nekretnini, slabije poznavanje moderne glazbe, traženje partnera za vezu ili brak s kojim ćemo radije otići na odmor nego partijati s ekipom.

Uz to, prestaje naručivanje brze hrane i počinje kuhanje, a glavna mjesta zabave postaju domovi prijatelja i omiljeni kafići, dok disko klubovi ispadaju iz kombinacije.

18.10.2012. 15:18:00
http://metro-portal.hr/kako-znate-da-ste-stvarno-odrasli/74416/