Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2019. 18:01:00
ZAPAMTITE!

Kako zdravo smršavjeti trčanjem

Kombiniranje zdrave prehrane s kardio i treninzima snage idealna su metoda za izgradnju zdravog i funkcionalnog tijela

Na što treba paziti
Na što treba paziti (Arhiva)

Trčanje je jedan od efikasnijih načina topljenja kilograma, no samo ako tijekom treninga sagorite dovoljno kalorija, odnosno samo ako ostvarite deficit. 

Pola kilograma u tjedan dana ćete izgubiti ako kroz prehranu i trening stvorite deficit od 3500 kalorija. 

Primjerice, ženska osoba od 65 kilograma koja trči 8 kilometara na sat, u 30 minuta će sagorjeti 265 kalorija. Potrošnju kalorija možete izračunati, a svoj napredak u trčanju  pratiti pomoću aplikacija. 

Osobni trener Corey Phelps za POPSUGAR savjetuje trčanje u trajanju minimalno 30 minuta, triput na tjedan, a za bolje rezultate savjetuje promjene u brzini trčanja,ovisno o terenu na kojem trenirate i koliko dugo već trenirate. Ako ste početnik usredotičite se  na to da ne pretjerate i pazite da se ne ozlijedite.

"Kombiniranje zdrave prehrane s kardio i treninzima snage idealna su metoda za izgradnju zdravog i funkcionalnog tijela", zaključuje Phelps.  

Što jesti nakon treninga? Nerijetko se dogodi da si dozvolimo pojesti puno više, no što nam treba jer imamo osjećaj da smo se istrošili trčanjem i da zaslužujemo.

Zato je mudro unaprijed pripremiti obrok koji ćemo pojesti kada se vratimo s trčanja. Idealno bi bilo pojesti jogurt i voće ili pak baananu i  šnitu kruha od cjelovitih žitarica s kikiriki maslacem ili pak smoothie od voća i proteinskog praha. 

23.07.2019. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kako-zdravo-smrsavjeti-trcanjem/119696/