Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2013. 13:18:00
MLJAC?!

Kako zaustaviti prejedanje iz dosade

Vrlo često jedemo i kad nismo gladni, a te kalorije su upravo one koje nam gomilaju neželjene kilograme, pa evo par savjeta kako to izbjeći

Par trikova i nećete više pustošiti hladnjak
Par trikova i nećete više pustošiti hladnjak (Shutterstock)

Često nešto grickamo i mislimo da to nije ništa strašno, no kad poslije stanemo na vagu shvatimo da su nam ti usputni zalogaji donijeli višak kilograma koji jednostavno ne ide dolje.

Naravno, radi se o napasti koje se nije lako riješiti, pa evo par savjeta za žene kojima je dojadilo biti na dijetama zbog kilograma koje su natukle grickajući.

Kad pomislite da bi mogli ubaciti pokoji zalogaj u usta između obroka ili otvoriti vrećicu čipsa, uzmite lak za nokte i zabavite se njime. Dok vam se suši lak, sigurno nećete ništa staviti u usta. Jednako učinkovit može biti i telefonski razgovor s prijatteljicom ili kraća šetnja, naročito ako po putu nema pekare.

Možete se i baciti na spremanje, ne nužno ozbiljno, bit će dovoljno istresti torbu na stol ili izvaditi sve moguće papiriće iz novčanika da vas zabavi toliko da zaboravite na želju za hranom. 

Ako popijete čašu vode umjesto da nešto stavite u usta, vjerojatno će vas proći želja, a isti će učinak imati i žvakaća guma.

U slučaju da ste sve probali i ništa od ovoga ne radi, jednostavno u hladnjak stavite tanjur napunjen vašim uobičajenim grešnim zalogajima. Na taj ćete način postati svjesni koliko stvarno jedete i više vam neće pasti na pamet grickati između obroka. 

 

25.08.2013. 13:18:00
http://metro-portal.hr/kako-zaustaviti-prejedanje-iz-dosade/80061/