Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2019. 09:01:00
SAVJETI

Kako započeti dan sretan i zadovoljan

Evo nekoliko kvalitetnih savjeta kako započeti dan na nabolji mogući način

Ustanite na pravi način
Ustanite na pravi način (Shutterstock)

Sreća i zadovoljstvo trebaju nas pratiti od ranog jutra, a to ovisi od načina na koji se budimo... pa evo nekoliko kvalitetnih savjeta kako započeti dan na nabolji mogući način.

Dovoljno sna - iscrpljena osoba nije sretna osoba. Ništa vam neće ubiti dobro raspoloženje kao što će to učiniti neprospavana noć.  

Novi dan - sretni ljudi svaki dan počinju sa sviješću da je to novi početak - prilika da puste prošlost gdje joj je mjesto i krenu iznova. Jučer je možda bio zaista loš dan, ali on je iza nas je. Danas ne mora biti kao jučer.  

Jutarnja rutina - dobra jutarnja rutina odlična je baza za sve ono što nas čeka tijekom dana. Pomaže nam da se odupremo stresu i da zadržimo pozitivan stav. 

Vježbanje - prije nego uletite u žrvanj svakodnevice pobrinite se da odradite svoj trening. Brza šetnja ili jogging napunit će vas svježim, jutarnjim zrakom, razbuditi i podignuti vam raspoloženje. Dodatni je bonus što ste već u samom početku dana skinuli jednu brigu s vrata - ne morate misliti kada ćete odraditi tjelovježbu.

Zahvalnost - čim otvorite oči zahvalite na novom danu, zahvalite na tome što dišete i što ste živi te pred vama stoji bezbroj mogućnosti. Osvijestite trenutak u kojem se nalazite. Ne postoji ni prošlost ni budućnost, samo ovaj trenutak. 

06.03.2019. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-zapoceti-dan-sretan-i-zadovoljan/117273/