Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2014. 21:30:00
KOMUNIKACIJA JE KLJUČ

Kako zadržati njezinu pažnju?

Mnogi muškarci vode se krivom pretpostavkom da je najteži dio zavođenja žena inicijalni pristup...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

I dok se netko može znojiti i muku mučiti oko prilaska i pozdrava ženi koja mu se sviđa, odlučujuć faktor zapravo je interakcija koja odmah nakon toga slijedi. Važnost prvog dojma ne može se prenaglasiti, i ako želite u konačnici imati pozitivan rezultat, morate ne samo zadobiti, već i zadržati njezinu pažnju. Vjerovali ili ne, ovo je situacija u kojoj se većina muškaraca gubi.

1. Nađite dobro mjesto za razgovor - teško je uspostaviti povezanost kada se pokušavate nadglasavati s glasnom muzikom i bukom u klubu. Ako ste joj u početku uspješno privukli pozornost, preuzmite inicijativu i odvedite ju na mjesto gdje možete lakše komunicirati. Budite sigurni da ste prvo osigurali pozitivne temelje za tako nešto, jer će se ona puno lakše  složiti ako doista želi saznati više o vama. Ovo također pokazuje da vas zanima nešto više od njezinog tijela, da ju smatrate zanimljivim sugovornikom te cijenite dobru komunikaciju. Ako se stvari budu razvijale dobro tijekom ove ˝faze odvajanja˝, mnogo je lakše prijeći na sljedeći korak.

2. Održite kontakt očima - ako pitate žene, reći će da je kontakt očima postao ozbiljan problem ovog vremena. Naravno, ne morate buljiti u nju od početka do kraja razgovora - postoji linija između pažnje i manijakalnosti - no potrudite se da vam se svako toliko pogledi sretnu. Ne zaboravite da kontakt očima odaje i dozu samopouzdanja, a rijetko koja žena može izdržati takvo iskušenje u klubu.

3. Postavljajte šira pitanja - jedno od glavnih pravila vođenja intervjua jest izbijegavanje pitanja na koja će sugovornik odgovoriti s da ili ne. Mnogo se ne razlikuje ni komunikacija s vašom odabranicom, gdje je od iznimne važnosti da je potaknete na razgovor i uključite u komunikaciju. Pitajte ju što misli o određenim stvarima. Ako to izvedete uspješno, sama će se raspričati, a upravo je to ono što želite.

4. Držite se tema koje njoj odgovaraju - muškarcima je mnogo jednostavnije kada razgovaraju o temama koje oni započnu. No često se događa da u takvim situacijama mnoge žene samo kimaju glavom, piju svoje piće i snimaju prostoriju za nekim tko ne priča samo o sebi i svojem autu. Nakon početnog uvoda, pokušajte je potaknuti da sama započne temu koja joj je zanimljiva. Tako joj sigurno neće biti dosadno, a možete saznati i mnogo toga o njoj samoj.

5. Koristite komplimente i dojmove - muškarci obično imaju razrađeni plan kada razgovaraju s atraktivnom ženom. Isprobali su ga u svojoj glavi stotinama puta i ako se od njega odmaknu nastaje kolaps. No, ključ dobre komunikacije jest fluidnost i spontanost, što su uobičajeni elementi kad dvoje ljudi uživaju u međusobnom društvu. Stoga, kada razgovarate s njom, naglasite da ste prisutni tako što ćete reći neku vašu impresiju i ubaciti poneki kompliment.




13.04.2014. 21:30:00
http://metro-portal.hr/kako-zadrzati-njezinu-paznju/39161/