Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2009. 19:00:06
KUĆICE MOJA

Kako vam vlastiti dom može pomoći u mršavljenju

Uzroci debljanja kriju se u onome što se (ne) događa u vašem životnom prostoru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)

Tisuće stranica su ispisane, tisuće studija je provedeno, tisuće tajni otkriveno o mršavljenju, ali u biti sve se svodi na nekoliko loših navika življenja koje morate promijeniti. Pustite prazne priče i komplicirane dijete. Najvažnije je uništiti uzroke debljanja i gubitka linije kao i zdravlja. Radi se zaista o vrlo uobičajenim stvarima vezanim za naš vlastiti dom u kojem živimo:

Namirnice. Otvorite frižider. Što prvo vidite? Gazirane sokove, čokoladu, smrznuti pomfrit? Možda je vrijeme da ih zamijenite zdravijom hranom.

Garderoba. Pronađete li (a sigurno hoćete) odjeću koja prikriva onaj višak kilograma u struku ili na nogama, odmah je bacite! Možda vas upravo takvi odjevni predmeti zavaravaju da izgledate odlično pa manje brinete o izgledu i zdravlju.

Sprave za vježbanje. Koliko god puno ili malo da ste uložili u program i opremu za vježbanje, nastojte da su sve te stvari negdje u vidnom polju i na mjestima u stanu kraj kojih često prolazite. Je li to podloga za jogu, guma za rastezanje, uteg ili nešto slično, bitno je da se nalazi na vidnom mjestu jer ćete se tako natjerati da vježbate. Ne spremajte ih u ormare ili pod krevet.

Izbacite TV iz sobe. Što više vremena provodite gledajući televiziju manje ćete vremena utrošiti na kretanje i vježbanje. Nedavne studije pokazale su kako je pretjerano gledanje TV-a jedan od glavnih uzroka pretilosti kod djece (naravno, u kombinaciji s nezdravom hranom). Stoga uklonite tu idiotariju iz spavaće sobe i naspavajte se kako treba. Bit ćete odmorniji, a možda dobijete i volju za vježbanjem.

Radite kućne poslove. Nedavna je studija pokazala kako čišćenjem i pospremanjem po kući te šetnjom psa trošimo više kalorija nego u teretani. Što čekate? Krpu u ruke i navalite na prašinu.
23.12.2009. 19:00:06
http://metro-portal.hr/kako-vam-vlastiti-dom-moze-pomoci-u-mrsavljenju/29261/