Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2013. 17:45:00
SAVJETI

Kako uživati u blagdanskoj hrani i ne udebljati se

Blagdanski stolovi prepuni su izazova za našu liniju, pa kako ne biste morali nakon blagdana na dijetu, donosimo nekoliko dobrih savjeta i trikova

Kako odoljeti blagdanskim delicijama
Kako odoljeti blagdanskim delicijama (Arhiva)

Stolovi su već puni blagdanskih delicija koje nas neminovno vode prema kojem kilogramu viška, no neki imaju hrabrosti i domišljatosti koja je potrebna da se blagdani prežive bez debljanja. 

Takvi pomno planiraju ne samo koliko će pojesti, nego i što će to biti. Znači, dogodi li vam se kakav tulum ili domjenak, pregledajte što se nudi, odaberite jednu ili dvije stvari koje vam se čine najukusnijima i odredite koliko ćete zalogaja pojesti. Stvar je u pristupu - nemojte misliti da se tako nečega odričete, nego da uživate u onome što ste odabrali.

Ugodite si slobodno - ugledate li omiljeni kolač ili jelo, nemojte uzdisati i razmišljati koliko će to naštetiti vašoj liniji nego uzmite razumnu količinu i uživajte u svakom zalogaju. Zapamtite, osjećaj grižnje savjesti deblja više od uživanja.

nastavi čitati ispod oglasa

Pokušajte zadnji obrok u danu pojesti što ranije, kako ne biste metabolizam opterećivali hranom u kasnim večernjim ili ranim noćnim satima. Ako idete u goste, pojedite nešto što prije, najbolje čim dođete, kako bi ostatak večeri mogli provesti bez hrane.

Voda je čudotvorna ako se koristi za kontrolu konzumiranja hrane - napunit će vam želudac, zavarati glad i u konačnici omogućiti da pojedete manje nego što ste mogli. Zato, prije obroka popijte dvije čaše vode, a u pauzama između jela također. Začudit ćete se koliko je ovo učinkovito.

Uz sve to, dobro se naspavajte. Kvalitetan noćni san od osam sati omogućit će vam dan pun energije, a kad ste takvi, lakše je odoljeti izazovima hrane. 

25.12.2013. 17:45:00
http://metro-portal.hr/kako-uzivati-u-blagdanskoj-hrani-i-ne-udebljati-se/82352/