Metro-portal.hr

objavljeno 16.10.2011. 09:09:00
RAZMIŠLJANJA

Kako uzeti sudbinu u svoje ruke

U valu prosvjeda koji se šire SAD i svijetom, čuju se i glasovi koje vrijedi saslušati

On nije 99% ...

Skandiranje protiv pohlepe banaka i političara proširilo se svijetom, pokušavajući dostići snagu koju su 60-ih godina prošlog stoljeća imali javni protesti. Mete prosvjednika iste su na cijelom globusu, banke i političari.

No, povremeno se može čuti i pokoji glasić koji se pokušava probiti kroz buku medija, a ima ponešto drugačiji stav prema svemu što se događa. Tako je i anonimni Amerikanac napisao svoju poruku javnosti koja zaslužuje malo više pažnje.

Dakle, čovjek studira i nije dužan ni lipe. Zašto? Jednostavno, nije prihvatio uobičajeni stil života nego radi po svom. Znači, odabrao je manje zvučan faks, imao je dobre ocjene u srednjoj školi pa je ulovio dvije stipendijice koje mu pokrivaju 90% troškova studiranja.

Živi u skromnom apartmanu, radi 30 sati tjedno za minimalnu plaću, nema kreditnu karticu, nema auto, nema iPhone, ne jede po restoranima. I kaže da je savršeno sretan s tim i da mu ništa ne nedostaje.

Što je najvažnije, to je njegova odluka i kaže da bi, da je u dugovima, bio sam kriv za njih jer bi to bila njegova odluka, a ne odluka pohlepnih bankara s Wall Streeta ... I tu je u pravu.

16.10.2011. 09:09:00
http://metro-portal.hr/kako-uzeti-sudbinu-u-svoje-ruke/64383/