Metro-portal.hr

objavljeno 25.02.2013. 18:45:00
MALI TRIKOVI

Kako uvijek izgledati svježe

Najčešći savjet za lijepo lice i zdrav ten je umivanje hladnom vodom, no nije uvijek baš tako ...

Važna je njega lica
Važna je njega lica (Shutterstock)

Sjajan i blistav ten san je mnogih žena, a svjež izgled je siguran put prema komplimentima, pa kako onda uvijek izgledati tako u ovom ludom tempu života. Umivanje hladnom vodom najčešći je savjet, no njega ne može primjenjivati baš svatko.

U slučaju da vam je koža lica masna, prvo se morate umiti toplom vodom kako biste otvorili pore, a ujutro obavezno očistite lice od masnoće koja se nakupila tijekom noći. Uvijek izbjegavajte proizvode za čišćenje lica koji imaju alkohola, a nakon čišćenja pređite preko T-zone kockicom leda kako biste skupili pore.

Suha koža također se prvo umiva toplom vodom, jer će tako lakše upiti sve hidratantne sastojke iz kreme ili maske koju ćete staviti na lice nakon umivanja. Osjetljiva koža ne smije se umivati previše toplom vodom, nego umjerno toplom, a ni u kom slučaju ne smije se koristiti proizvode za čišćenje lica s granulama, jer će one iziritirati kožu.

Ako vam lice pocrveni, trik je jednostavan - par kapljica kapi za oči na vati bit će dovoljno za brisanje crvenih dijelova koji će se vratiti u normalu.

25.02.2013. 18:45:00
http://metro-portal.hr/kako-uvijek-izgledati-svjeze/76692/