Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2011. 15:15:00
SAVJETOVANJE

Kako upisati fakultet u SAD-u?

Iskoristite priliku i besplatno poslušajte savjete studenata koji su uspješno studirali na američkim sveučilištima

Studenti
Studenti (Shutterstock)

Bivši studenti američkih sveučilišta u Zagrebu počinju održavati savjetovanja kako bi zainteresiranima olakšali upis na fakultete u SAD-u. Obrazovna savjetovanja i radionice će se održavati svaki tjedan u siječnju u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), prenosi Hina. 

Među studentima su alumni sveučilišta University of Wisconsin-Madison i Georgetown University koji će posjetitelje radionica uputiti kako uspješno izabrati i prijaviti se na američka sveučilišta te s njima podijeliti vlastito iskustvo studiranja u SAD-u.

IRO, kao ovlašteni Education USA centar za Hrvatsku, organizira besplatna obrazovna savjetovanja kako bi omogućio uspješan upis na studij u SAD-u što većem broju hrvatskih studenata.

S preko 4937 akreditiranih visokih učilišta, 54,9 milijarde američkih dolara godišnjeg ulaganja u istraživanje i razvoj visokog obrazovanja, 19 milijuna upisanih studenata godišnje te 690.923 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2009./10. SAD je i dalje glavno svjetsko odredište za studij u inozemstvu.

Kako bi povećao interes za studiranjem u inozemstvu i akademsku mobilnost hrvatskih studenata, IRO od 1999. godine organizira besplatna obrazovna savjetovanja o studiju u inozemstvu. Novost u informiranju o studijskim mogućnostima u SAD-u je suradnja s alumnama američkih sveučilišta, Michele Doyle (University of Wisconsin-Madison) i Jessicom Kuntz (Georgetown University).

Uz njihovu pomoć i savjete hrvatski studenti u siječnju 2011. godine imat će priliku naučiti kako uspješno izabrati i prijaviti se na američka sveučilišta, napisati motivacijsko pismo te iz prve ruke čuti koje su prednosti studiranja u SAD-u.

04.01.2011. 15:15:00
http://metro-portal.hr/kako-upisati-fakultet-u-sad-u/53609/