Metro-portal.hr

objavljeno 26.09.2017. 18:01:00
Ups

Kako umanjiti tremu od odlaska u teretanu

Sve se može, kad se hoće.

Samo malo više volje...

Jesen, kiša i niske temperature natjerat će nas da umjesto oko kvarta, trčimo nekoliko kilometara na traci. Ponekad se teško odlučiti početi vježbati među ljudima koji izgledaju kao da su se rodili na kojoj od sprava i s utegom od najmanje dvadesetak kila u rukama. No u svoj toj tremi koju osjećamo, zaboravljamo na nekoliko činjenica koje nam mogu pomoći da ne izgledamo poput amatera - iako to jesmo.

1. Svatko radi svojim tempom. Cilj je vježbu izvesti efikasno, a to ćete uspjeti jedino ako je izvodite na pravila način i ispravnim tempom. Vrlo je mala vjerojatnost da će netko u teretani gledati u vas, osim ako nije tamo došao gubiti vrijeme ili u vas gleda iz nekog potpunog drugačijeg razloga (sviđate mu/joj se).

2. Pročitajte uputstva na spravama. Ona su uvijek istaknuta na vidljivom mjestu. Čak i ako mislite da vježbu izvodite ispravno, neće štetiti provjeriti držite li leđa ili ste stopala postavili kako na spravi piše.

3. Slušajte glazbu. Ona će vam skrenuti pozornost s neugodnosti koju možda osjećate, a dobar ritam potaknut će vam da ne odustanete.

4. Lijepo se obucite. Odjeća za vježbanje košta i možda nećete odmah za nju moći odvojiti poveću svotu, no to ne znači da u teretanu morate dolaziti u majici s reklamom kvartovske autopraonice. Odjenite pamučnu majicu u kojoj se ugodno osjećate jer opće je poznato pravilo da se osjećamo ljepše, ako izgledamo ljepše.

5. Povedite prijatelja/prijateljicu sa sobom. Možda svoje dolaske u teretanu nećete moći uvijek uskladiti, no dođite zajedno prvih 2-3 puta kad se još ne osjećate dovoljno samopouzdano da se sami suočite sa svim tim spravama i vježbama.

6. Napravite plan. Ako ne odlučite zamoliti za pomoć osobnog trenera, potražite na internetu vježbe koje trebate izvoditi kako biste ostvarili rezultat koji želite.

7. Dolazite u vrijeme kada nema puno ljudi. Pitajte osoblje u koje doba dana dolazi najmanje ljudi i isplanirajte svoje dolaske prema pouzdanim informacijama.

26.09.2017. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kako-umanjiti-tremu-od-odlaska-u-teretanu/107558/