Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2013. 16:37:27
SAVJETI

Kako učinkovito vježbati i skidati kilograme

Koliko vam se puta dogodilo da se upišete u teretanu, redovno vježbate mjesecima i odustanete jer se ništa nije dogodilo

Uz savjete se može brzo do rezultata
Uz savjete se može brzo do rezultata (Arhiva)

Vježbanje je ključ dobre linije, izgleda i dugovječnosti, no kako to raditi pravilno da imate najviše koristi od njega, pitanje je koje si postavljaju mnogi koji unatoč vježbanju ne uspijevaju doći do rezultata. 

Par osnovnih savjeta započinjemo intenzitetom vježbanja. Znači, od vas se očekuju litre znoja i ubrzano kucanje srca, jer tada dolazite u zonu u kojoj vježbanje daje rezultate. Prešetavanje po dvorani i vježbuckanje malo tu, malo tamo neće napraviti ništa značajno i bit ćete nezadovoljni. Ponavljamo - znoj i ubrzano kucanje srca, naravno, do razumne granice.

Drugo, nemojte stalno raditi iste stvari. Ako konstantno izvodite iste vježbe i, zapravo, vježbate samo neke grupe mišića, rezultati također neće biti onakvi kakve ste zamislili. Mijenjajte vježbe svakih mjesec dana ili češće, a najbolja je ideja pitati trenere u fitnessu za pomoć, oni su tamo kako bi vam pomogli i dali korisne savjete. Stoga, ne sramite se, svaki plan vježbanja koji vam oni naprave bolji je od onog kojeg sami napravite. 

Pravilna prehrana je ključ uspješnog vježbanja. Sve će biti uzalud ako se svaki put nakon znojenja nagradite nečim kaloričnim. Tjesteninu neka zamijeni quinoa, odreske losos, grickalice sirove zelene mahune i uz dosta voća i povrća brzo ćete stići do željenih ciljeva. 

Za kraj, vježbanje ima učinka ako date tijelu dovoljno vremena za oporavak od napora, a i za izgradnju mišićne mase koju tražite. Pretjeranim vježbanjem zapravo spaljujete mišićnu masu i postajete skloni ozljedama. Recept - tijekom tjedna trebate imati dva dana odmora, pet dana vježbanja je sasvim dovoljno.

07.10.2013. 16:37:27
http://metro-portal.hr/kako-ucinkovito-vjezbati-i-skidati-kilograme/80902/