Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2019. 15:01:00
ZNATE LI?

Kako učinkovito izgubiti kilograme

Sjedenje je novo pušenje - drugim riječima svakodnevno sjedenje može vam ugroziti zdravlje

Kako izgubiti kilograme
Kako izgubiti kilograme (Arhiva)

Dobra strategijapuno dobre volje najvažniji su kada se radi o gubitku kilograma. Liječnik John Morton, stručnjak za mršavljenje i i kirurg na Sveučilišu Stanford objasnio je za Popsugar kako napraviti dobru strategiju za mršavljenje. Njegovo rješenje je jednostavno, ali učinkovito: ustanite sa stolca najmanje 30 puta dnevno. 

Ovo je posebno dobro za ljude koji ne hodaju puno, rekao je dr. Morton. Vrlo je korisno, ali neće imati veliki učinak ako ste već fizički aktivni, ali ako vaše tijelo nije spremno za dodatnu aktivnost ovo je dobra polazišna točka. Podići se iz sjedeće pozicije jejednostavan pokret koji je dobar početak. 

Pokušajte to odmah učiniti i uvjerite se sami, pomaže vam da potrošite kalorije, ali i da izgradite mišiće nogu i trupa. Kada ustanete, stežete mišiće trbuha i stražnjice, slično kao kad radite čučnjeve.

Jednostavno, ali učinkovito

Trideset puta dnevno može zvučati jako puno, ali možete namjestiti podsjetnik na telefonu ili računalu. Ako se ustanete i sjednete tri puta u satu, svakih 20 minuta tijekom radnog vremena, napravit ćete veliki dio posla (24 puta u osam sati).Vrlo jednostavno, ali učinkovito

"Ovo je izvrsno za početak fizičke aktivnosti", rekao je dr. Morton. Jednom kad ojačate mišiće, možete raditi i druge vrste tjelovježbe. Čak i ako već vježbate redovito, ustajanje barem jednom u sat vremena može aktivirati vaše mišiće, sagorjeti kalorije i pomoći vam da se opustite.

Dr. Morton potvrdio je ono što već svi znamo "sjedenje je novo pušenje", drugim riječima svakodnevno sjedenje može vam ugroziti zdravlje. Što se više krećete tijekom dana, iako je to možda samo ustajanje i sjedenje, bit će bolji rezultati.

12.02.2019. 15:01:00
http://metro-portal.hr/kako-ucinkovito-izgubiti-kilograme/116865/