Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2016. 20:01:00
SAVJETI

Kako ubrzati rast brade i kose?

Odgovor ne leži u nikakvim čarobnim tableticama, ne postoji nikakav čarobni napitak, postojimo samo mi, naš stil života i prehrana

Bujna kosa (i brada) san je svakog muškarca :)
Bujna kosa (i brada) san je svakog muškarca :) (Arhiva)

Sasvim je normalno je da svi želimo gustu, čvrstu, zdravu i prekrasnu kosu. Uz to sigurno želimo i gustu, čvrstu, zdravu i prekrasnu bradu. Tu želju ćemo jednog dana možda i ostvariti, ali ljudi smo, tko će čekati taj dan. Postavljamo si stoga pitanje iz naslova kako ubrzati rast kose i brade?

Odgovor ne leži u nikakvim čarobnim tableticama, ne postoji nikakav čarobni napitak, postojimo samo mi, naš stil života i prehrana. A prehrana, odnos hrana koju unosimo najveći je uzrok brzine i kvalitet rasta naših dlaka - od glave pa sve do pete.

Izdvojili smo, a nakon provedenog iscrpnog istraživačkog online novinarstva, pet vrsta hrane koja najviše pogoduju brzini i kvaliteti rasta kose i brade.

Jaja

Kad se govori o zdravoj kosi ili bradi, onda se vrlo često spominje biotin. Biotin se nalazi u bjelanjku jaja, a pogodno djeluje tako što štiti kosu i bradu od pucanja. Dakle, svako jutro jedno jaje, našoj kosi zdravlje daje.

Cjelovite žitarice

Pšenica u cijelom zrnu, ječam, zob, kvinoja, proso, pir samo su neke od idealnih namirnica za unošenje vlakana i vitamina B u organizam. One pospješuju elastičnost i čvrstinu kose te brade.

Tamno zeleno povrće

Što tamnije to bolje. Povrće tamno zelene boje odličan su izvor željeza i vitamina A. Unošenjem tih namirnica tijelo proizvodi prirodna ulja koje regeneriraju našu kosu dajući joj dodatan sjaj i elastičnost. Brokula, kelj, špinat, blitva, samo su neke od njih.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

12.10.2016. 20:01:00
http://metro-portal.hr/kako-ubrzati-rast-brade-i-kose/100722/