Metro-portal.hr

objavljeno 14.07.2013. 12:26:00
DR. OZ

Kako treba jesti voće

Slavni TV doktor daje korisne savjete za konzumiranje voća kojeg sada ima napretek

Voće je sjajno ako ga ispravno jedemo
Voće je sjajno ako ga ispravno jedemo (Arhiva)

Svježe voće u ovim ljetnim danima je idealno osvježenje, no uz to je prepuno korisnih tvari koje će našem organizmu donijeti uravnoteženost i zdravlje.

Ipak, kako bi na najbolji način iskoristili sve blagodati voća, treba ga i jesti na pravi način, pa se savjeta prihvatio najpoznatiji televizijski liječnik, popularni dr,. Oz.

Za početak, voće se uvijek jede na prazan želudac, a ne iza obroka. Naime, voće bi se zbog svog visokog sadržaja vode brzo provuklo kroz njega, no ostala mu hrana to ne dozvoljava, tako da se stvara mješavina koja jako brzo počne fermentirati i kvariti se u našem želucu. 

Voće u kombinaciji s drugom hranom izaziva truljenje, proizvodi plinove i nerijetko imate probavne poteškoće ako ste nakon ručka pojeli krišku ili dvije lubenice ili dinje. 

Sokove treba raditi jedino od svježeg voća, pa pokušajte izbjeći koncentrate sokova ako je ikako moguće. Kuhano voće, kao u kompotu, također nije dobro jer su kuhanjem uništeni svi vitamini. 

U svakom slučaju, uvijek je bolje pojesti svježi plod nego od njega raditi sok, a ako već to i napravite, sok pijte polagano, gutljaj po gutljaj. 

14.07.2013. 12:26:00
http://metro-portal.hr/kako-treba-jesti-voce/79257/