Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2013. 15:24:00
SPOT

Kako to izgleda kad padaju Majske kiše

Stari prijatelji Propadalo, Hadžiavdić i Kemal Monteno surađuju nakon 40 godina

Stara ekipa na okupu
Stara ekipa na okupu (Menart)

Spot za pjesmu „Majke kiše" Teška industrija predstavlja u najboljem trenutku - upravo ovaj tjedan pjesma se po prvi put pojavila na Službenoj nacionalnoj Top listi singlova i odmah zauzela visoko treće mjesto, ostavivši iza sebe imena poput Nene Belana, Lukyja, Crvene jabuke, Massima...

Teškoj industriji, koja ove godine slavi čak 40 godina na glazbenoj sceni regije, ovo je prva suradnja. Kako prijateljstvo Kemala Montena i dvojca iz Teške, Ivice Propadala i Vedada Hadžiavdića seže u doba kada su kao članovi sarajevske grupe COD bili prateći bend Kemala Montena, izbor Keme za suradnju bio je logičan a reakcije slušatelja su pokazale - i pun pogodak!

Iako Kemala nemamo priliku često vidjeti u rokerskom izdanju, Lein snažni glas, Kemalovo veliko iskustvo te Vedina upečatljiva melodija urodili su pjesmom koja u reakcijama fanova prima samo hvalospjeve.

Kada „Majske kiše" padaju to izgleda ovako

Nakon pjesama koje najavljuju novi autorski album Teške industrije: „Šta ti je život" i "Badnja je noć", „Majske kiše" su još jednom potvrdile kompozitorsko-aranžersku kvalitetu Vedada Hadžiavdića, dok je suradnja s mladim producentom Igorom Ivanovićem izdvojila Tešku industriju iz produkcijskih klišeja.

Pjesma je specifična također po tome što je tekst za nju napisala velika obožavateljica Teške industrije, Ivana Maglica iz Vukovara, koja je istu poslala preko Facebooka.

Redatelj spota je Goran Markovanović a isti je sniman na par lokacija pored Marije Bistrice te u vili u Nazorovoj ulici. 

Ovaj regionalni bend uspješno nastavlja svoju koncertnu aktivnost. Tako je najtiražniji časopis i portal Kurir njihov nedavni nastup u prepunom, kultnom beogradskom klubu Kasina, ocijenio s najvišom ocjenom a među upečatljivijim nastupima je i gostovanje na koncertu Halida Bešlića u beogradskoj areni.

Nakon Beograda, Rijeke i Kastelira, bend će u narednom periodu svirati u Zadru, Novom Vinodolskom, Poreču, Križevcima, Osijeku, Labinu, Kutini, Delnicama, Novoj Gradišci, Slavonskom Brodu, Vinkovcima..A 15. lipnja s pjesmom „Majske kiše" nastupit će na CMC festivalu u Vodicama.

Sve pojedinosti oko Teške industrije i koncerata možete pratiti na njihovom Facebooku.

28.03.2013. 15:24:00
http://metro-portal.hr/kako-to-izgleda-kad-padaju-majske-kise/77293/