Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2018. 09:01:00
SAVJETI

Kako spriječiti opadanje kose

Ricinuosvo ulje potiče cirkulaciju, jača korijen kose i sprječava njezino lomljenje, a jednako tako pomaže kod rasta trepavica

Ricinusovo ulje će vam pomoći
Ricinusovo ulje će vam pomoći (Arhiva)

Opadanje kose događa se iz puno razloga - stres, promjena godišnjeg doba, hormonalne promjene, loša prehrana, dob. U 40-im i 50-im kosa počinje slabjeti i pojačano je gubimo. Na sreću, priroda se pobrinula pa nam je i za ovaj problem dala rješenje. 

Ricinusovo ulje jedno je od najučinkovitijih sredstava za jačanje folikula kose, općenito folikula dlake pa nije preporučljivo dulje vremena mazati njime dijelove tijela na kojima ne želite dlake. 

Ricinuosvo ulje potiče cirkulaciju, jača korijen kose i sprječava njezino lomljenje. Isto tako pomaže kod rasta trepavica. 

Ricinusovo ulje za trepavice i obrve

Na trepavice ga možete svakodnevno aplicirati pomoću stare četkice od maskare ili pomoću štapića za uši, samo vodite računa da ulje ne ulazi u oči. Ako se odlučite za staru četkicu od maskare, namočite ju i operite u toploj vodi kako biste uklonili ostatke maskare. Isto tako nanosite ga na obrve. 

Ricinusovo ulje za kosu

Ako ćete ricinusovo ulje koristiti za jačanje kose, nakapajte ga u dlanove, izmasirajte njime tjeme i rasporedite ga po cijeloj dužini kose. Ostavite da djeluje sat vremena ili preko noći pa operite šamponom. Tretman ricinusovim uljem ponavljajte dulje vremena, barem jednom tjedno. 

Ricinusovo ulje možet koristiti i za tretiranje ožiljaka. 

07.12.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-sprijeciti-opadanje-kose/115761/