Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2012. 16:29:00
TERAPIJA ZA TRAPERICE

Kako spasiti omiljene traperice?

VIDEO - Ne želite baciti omiljene iznošene traperice? Pošaljite ih na terapiju koja će ih ponovno vratiti u život!

Traperice se mogu spasiti
Traperice se mogu spasiti (Shutterstock)

"Žao mi je što ja nisam izumio prve traperice. Radi se o spektakularnom, praktičnom, opuštenom komadu odjeće koji je u isto vrijeme jednostavan i seksi", rekao je poznati dizajner Yves Saint Laurent.

Teško je riječima opisati odnos prema najdražim trapericama - jednostavno ih obožavamo i nadamo se da će zauvijek trajati. Omiljene traperice nije nimalo lako baciti pa ih tako često čuvamo u ormaru iako smo svjesni da više u njima ne možemo izaći iz kuće. Neki pažljivo krpaju rupe između bedara, na koljenima i džepovima, dok drugi kreću u neizvjesnu potragu za zamjenom svjesni da dobre traperice nije lako pronaći.

>>Znakovi da vam loše stoje traperice

Poslovna ideja iz New Yorka u takvom slučaju zvuči kao spasonosno rješenje. Poduzeće "Denim Therapy" od 2006. uspješno izvršava popravke na starim trapericama koje nakon što su prošle kroz ruke iskusnih 'šnajderica' ponovno izgledaju kao nove. "Mjesečno dobivamo oko 700 pari traperica", tvrdi osnivačica poduzeća Francine Rabinovich. Najviše traperica pritom stiže iz različitih dijelova SAD-a, te Sydneyja, Londona i Njemačke.

"Mi ne krpamo traperice na klasičan način već rekonstruiramo materijal. Svaki par prvo podliježe detaljnoj analizi nakon čega na temelju originala izrađujemo odgovarajuća tekstilna vlakna, odnosno traper ovisno o boji, težini i iznošenosti", objašnjava 31-godišnja Francine Rabinovich. Osim samog trapera, rekonstruirati se mogu i ciferšlusi te gumbi.

Poduzeće je nedavno obogatilo ponudu usluga pa se tako traperice mogu proširiti. "Na ideju sam došla za vrijeme trudnoće. Užasno je teško pronaći prave traperice. Jeftinije i praktičnije je proširiti par kojeg volite nego se baciti u potragu za novim", kaže Rabinovich.

Stare traperice se na terapiju u "Denim Therapy" šalju poštom, a gotove su za dva do tri tjedna. Primaju se pošiljke iz cijelog svijeta, ali vlasnik traperica sam snosi troškove poštarine. 

06.10.2012. 16:29:00
http://metro-portal.hr/kako-spasiti-omiljene-traperice/50100/