Metro-portal.hr

objavljeno 21.09.2015. 09:01:00
SAVJETI

Kako skinuti kilograme na zdrav način

Skidanje kilograma može biti mukotrpan posao, a nerijetko nas želja za brzim uspjehom odvede u krivom smjeru i zapravo štetimo svom tijelu

Napravite stvari kako treba
Napravite stvari kako treba (Arhiva)

Mršavljenje je proces koji se ne može odvijati preko noći ili u dva do tri dana, tvrde stručnjaci, a pogotovo je loše misliti da ćete smršaviti ako izbacite jednu vrstu namirnica s jelovnika.

Ako to želite napraviti na pravi, zdrav način, trebate jesti raznoliku hranu i ne odricati se poslastica koje volite, stoga donosimo tri savjeta kako skinuti kilograme na zdrav način.

Glavna stvar koja će vam pomoći pri mršavljenju su vlakna koja će zadržati osjećaj sitosti i pomoći tijelu da bolje probavi hranu i uspori apsorpciju šećera. Kako je to hrana niske kalorijske vrijednosti, što je više jedete, veće su šanse za gubitak kilograma. Stoga, neka vam na jelovniku bude dosta voća i povrća.

Stara izreka koje se treba držati - doručkujte kao kralj, večerajte kao siromah. Doručak treba biti uravnotežen, sadržavati sve skupine hrane i biti obilan kako bi vam dao dovoljno energije za početak dana, a ujedno vas održao sitim do ručka. Dobar doručak ubrzat će metabolizam i potaknuti trošenje kalorija.

Za kraj, ubacite u prehranu namirnice bogate vodom - tikvice, krastavci, dinje, lubenice ... ovakva je hrana naročito korisna ako je jedemo za užinu, bilo u izvornom obliku bilo kao napitak jer će vas zasititi, opskrbiti mineralima i vitaminima, a sve uz minimum kalorija.

Eto, malo se organizirajte i pokušajte jesti ovako par tjedana i vaga će pokazati rezultate kojima ćete biti zadovoljni - a nećete biti na dijeti.

21.09.2015. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-skinuti-kilograme-na-zdrav-nacin/93991/