Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2019. 20:01:00
LOOL

Kako se žene spremaju za spoj?

Zanimljivo, a donekle i očekivano - žene će svoj izgled prilagoditi izgledu partnera za spoj, pa tako oni ne baš zgodni ne mogu očekivati previše...

Samo za odlikaše :)
Samo za odlikaše :) (Arhiva)

Žene se za spoj pripremaju puno duže od muškaraca - oni i tako samo prođu britvicom po licu (eventualno), nabace malo parfema i čistu košulju. No, ako mislite da vas partnerica za spoj neće provjeriti prije spoja - varate se!

Naime, istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će žena nositi visoke potpetice ako ide na spoj s muškarcem kojeg smatra ružnim. Znanstvenici su ispitali 292 studentice iz Slovačke, koliko često nose visoke potpetice ili drugi tip obuće. Ispitali su ih dalje hoće li nositi cipele s visokom petom ili ravne cipele ako idu na spoj s muškarcem.

Šezdeset posto njih izjavilo je da će se odlučiti za visoke potpetice za spoj s atraktivnim muškarcem, tvrde znanstvenici iz Slovačke. Za usporedbu, samo 22 posto istih žena otkrilo je da će nositi iste cipele za sastanak s neprivlačnim muškarcem.

"S evolucijskog stajališta, visoke potpetice služe kao suptilan i strateški pokazatelj ženskog seksualnog interesa", napisali su istraživači, a prenosi Daily Mail. "Žene koriste različite taktike ponašanja kako bi privukle pažnju željenog partnera", objasnio je voditelj istraživanja dr. Pavol Prokop. 

"Visoke pete stvaraju lumbalnu zakrivljenost i mijenjaju ženski hod, smanjuju dužinu koraka i povećavaju rotaciju i naginjanje kukova", kaže dalje.

16.09.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-zene-spremaju-za-spoj/120716/