Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2013. 09:01:00
SAVJETI

Kako se učinkovito riješiti podočnjaka

Ako ste i jutros u ogledalu ugledali neku stranu osobu s velikim podočnjacima koje ste trebali sakriti tonom šminke, saznajte kako to spriječiti

Ako vam je ovo dnevna rutina, članak je za vas
Ako vam je ovo dnevna rutina, članak je za vas (Arhiva)

Kako se riješiti podočnjaka, pitaju se mnogi gledajući se ujutro u ogledalo, a recepata ima prilična količina, no u svima je jedna stvar ključna  - dosljednost.

Naravno, najjednostavniji način, na prvi pogled, je dovoljan broj sati sna. Ako svake noći uspijete odspavati sedam do osam sati, posljedice takvog režima brzo će se vidjeti na vašem licu. Kako je nedostatak sna najčešći uzrok podočnjaka, recept je prilično jednostavan, iako ga je u današnjem užurbanom svijetu teško provesti.

Uz nedostatak sna najčešći razlog pojave podočnjaka su loše životne navike, koje obično idu ruku pod ruku s nespavanjem. Neki sastojci alkohola i nikotin lako uzrokuju podočnjake, jer ako ih konzumirate u većim količinama i često, srčane funkcije slabe, smanjuje se protok kisika do kože i tamni koluti oko očiju tek su početak. Stoga, ako zaboravite na potoke alkohola i dim cigareta u noćnim provodima, izgledat ćete svježe, odmorno i lijepo.

Jednako tako razlog mogu biti i alergije koje možda niti ne znate da imate, tako da u slučaju da podočnjaci ne nestaju unatoč urednom životu, vrijeme je da svratite do liječnika i ispitate na što ste alergični.

Podočnjaci nastaju i kao posljedica dehidracije, stoga obratite pažnju na količinu vode koju dnevno unosite, a usput i izračunajte koliko kave, snažnog diuretika, zapravo pijete na dnevnoj bazi. Osam čaša vode dnevno učinit će čuda za vašu kožu.

Nedostatak hranjivih sastojaka u vašoj prehrani također se može manifestirati u vidu podočnjaka, stoga prestanite izbjegavati špinat, brokulu ili kelj i navalite na ovo zdravo i korisno povrće, vaše će vam tijelo biti jako zahvalno.

Naravno, tu su i dva jako konvencionalna, ali učinkovita rješenja - kreme protiv podočnjaka i šminka, no ako poslušate ove prirodne savjete, neće vam trebati niti jedno niti drugo.

17.10.2013. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-ucinkovito-rijesiti-podocnjaka/81106/