Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2018. 20:01:00
MA DA?

Kako se stvarno dokazuje ljubav?

Dokazuje li se ljubav svakodnevnim sitnim iznenađenjima, poklonima, cvijećem i romantičnim večerama? Ne...

Samo lova igra, ostalo je manje važno...
Samo lova igra, ostalo je manje važno... (Shutterstock)

Ljubav se dokazuje stalno, barem nam tako govore - romantikom, poklonima, sitnim iznenađenjima... uglavnom, djelim. Je li to istina? Izgleda da - nije!

Istraživanje u kojem je sudjelovalo gotovo tisuću ispitanika koji žive sa svojim partnerima zaključilo je da ključ uspješne veze leži u tome da parovi zajednički upravljaju novcem - preciznije, zajednički račun u banci je najsnažniji dokaz posvećenosti partneru i ozbiljnosti u vezi.

Istraživači su ispitanicima postavljali pitanja poput: "Koliko ima izgleda da vaša veza bude dugovječna?" ili "Koliko ste posvećeni u odnosu?"

Rezultati su pokazali da zajednički bankovni račun čuva odnos parova koji žive zajedno, ali nisu vjenčani niti zaručeni. Oni tada imaju jaču, stabilniju vezu i više su posvećeni jedno drugom.

Studija je također pokazala da su parovi koji žive zajedno, imaju zajednički račun i nemaju planova da se vjenčaju, jednako sretni kao i oni koji žive zajedno i planiraju vjenčanje. S druge strane, ako imaju razdvojene račune, sve se mijenja.

"Kada parovi troše novac s iste kartice, ne samo da unapređuju svoju imovinu zajednički i donose zajedničke odluke već stvaraju ekonomsku zajednicu s identitetom 'mi'", kažu psiholozi

07.08.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-stvarno-dokazuje-ljubav/113649/