Metro-portal.hr

objavljeno 21.06.2018. 09:01:00
SAVJETI :)

Kako se spremiti za sigurno putovanje

Torbica sa lijekovima bi trebala sadržavati osnovne lijekove poput krema nakon uboda, antiseptika, dezinfekcijski sprej, hladni sprej u slučaju ozljeda, flastere i toplomjer

Što vam sve treba?
Što vam sve treba? (Arhiva)

Kada se spremate na putovanje uvijek jedno mjesto u koferu rezervirajte za torbicu sa lijekovima koji bi vam mogli zatrebati. Torbica sa lijekovima bi trebala sadržavati osnovne lijekove poput krema nakon uboda, antiseptika, dezinfekcijski sprej, hladni sprej u slučaju ozljeda, flastere i toplomjer.

Za vrijeme putovanja se mogu javiti i prve mučnine kao posljedica vožnje, a to se najčešće događa djeci nakon godine dana starosti. Na nekoliko načina možete olakšati djetetu, ali nažalost ni jedan nije u potpunosti učinkovit.

Prije puta dijete ne bi trebalo piti tekućinu, a vi se pobrinite da vozite polako bez naglih skretanja i kočenja. Na put nemojte kretati nakon obroka, a ako je dijete gladno neka gricka suhu hranu. Provjetrite automobil i izbjegavajte bilo kakve mirise.

Zaštita od komaraca

Sa ljetom dolaze i komarci koji bi vas mogli izluditi, a kako bi se zaštitili savjetuje se da na prozore stavite zaštitnu mrežicu, ali i da ju stavite na krevetići na kojem dijete spava, kako bi ga zaštitili.

Izbjegavajte paljenje svjetla nakon zalaska sunca, a večernje šetnje izbjegavajte pola sata prije zalaska sunca i pola sata nakon zalaska sunca.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
21.06.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-spremiti-za-sigurno-putovanje/112842/