Metro-portal.hr

objavljeno 03.11.2015. 13:25:00
SAVJETI

Kako se riješiti umora?

Ako spadate u one kojima je teško i ustati iz kreveta, a kamoli cijeli dan koncentrirano raditi, evo par savjeta kako ćete to promijeniti

Ne pomaže ni kava?
Ne pomaže ni kava? (Shutterstock)

Stalni umor je česta pojava u današnje vrijeme, a ne treba ni govoriti kako to loše utječe na kvalitetu života. No, osim ako nemate ozbiljnih problema sa snom, umor je posljedica nekih pogrešaka u stilu života.

Tako, primjerice, ne smijete dozvoliti da budete žedni. Priča o osam čaša vode dnevno nije tek bajka, našem tijelu voda je nužno potrebna za normalno funkcioniranje i čim je počne nedostajati, tijelo se buni - umor je samo prvi simptom. Znači, kad vam energija padne, velika čaša vode uspješno će je vratiti, vjerovali ili ne.

Naravno, nemojte biti gladni - glad ima slične posljedice kao i žeđ, a kako su sve popularnije razne restriktivne dijete, cjelodnevno gladovanje neće vam donijeti baš nikakve koristi, samo ćete biti sve umorniji i umorniji. Također, zaboravite na preskakanje obroka, ne samo da nije zdravo nego vas umara.

Za kraj, psihološki dio priče - prestanite živjeti u strahu. Stalno očekivanje neugodnih događaja podiže razine stresa i umara vas, a o posljedicama po zdravlje bolje je i ne govoriti. Suočite se sa svojim strahovima i nadvladajte ih, shvatite koliko su zapravo lažni, mali i beznačajni ...

Stoga, otvorite dan uravnoteženim doručkom, zaboravite na grickalice i nezdravu hranu, pijte puno vode i veselite se svakom trenutku života!

03.11.2015. 13:25:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-umora/94836/