Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2019. 15:01:00
EHHH...

Kako se riješiti sala oko struka zbog hormona?

Treba izbaciti obavezno iz prehrane namirnice koje uzrokuju hormonalni disbalans, među kojima su najštetniji šćeri, bijelo brašno i visokoprocesuirana hrana

Radite ove stvari
Radite ove stvari (Arhiva)

Ženama s policističnim jajnicima nerijetko će se salo nakupljati oko struka zbog previsoke razine muških hormona u organizmu.

Ovo stanje može dovesti do razvoja dijabetesa tipa 2, ako se ne liječi. I žene u menopauzi te one u postupku umjetne oplodnje također će se debljati oko struka. 

Ključno je uvesti zdrave navike u svakodnevicu - jesti kvalitetno i raznoliko  i puno se kretati te izbaciti obavezno iz prehrane namirnice koje uzrokuju hormonalni disbalans, među kojima su najštetniji šćeri, bijelo brašno i visokoprocesuirana hrana.  

Odrasli bi trebali vježbati najmanje 150 do 300 minuta tjedno ako govorimo o vježbama umjerenog intenziteta ili 75 do 150 minuta tjedno ako govorimo o jakom fizičkom naporu. 

Bitno je i naučiti nositi se sa stresom. Stres utječe na pretjerano lučenje hormona kortizola koji usporava metabolizam i uzrokuje  debljanje, osobito oko struka.

Ovladajte tehnikama opuštanja ili pronađite hobi u kojem ćete zaboraviti na sve i uživati u trenutku.

Abdominalno salo nije samo estestki problem, nego i zdravstveni. Riječ je o masnoćama koje se nakupljaju oko unutarnjih organa i mogu rezultirati raznim kroničnim bolestima pout dijabetesa, tumora, hipertenzije, ginekoloških problema i brojnih drugih stanja. 

Ukoliko imate policistične jajnike ili neki hormonalni poremećaj najboljeje posavjetovati se s liječnikom koji će propisati određenu terapiju te, također uz nadzor liječnika, uvesti pozitivne promjene u svoj život. 

03.06.2019. 15:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-sala-oko-struka-zbog-hormona/118823/