Metro-portal.hr

objavljeno 21.07.2013. 20:02:00
KONTROLA

Kako se riješiti nepotrebnih briga

Brige nam donose bore, pojačavaju stres i čine loše stvari cijelom organizmu, a zapravo ih se prilično jednostavno riješiti

Nemojte dozvoliti da vas savladaju brige
Nemojte dozvoliti da vas savladaju brige (Arhiva)

Brige nam osim glavobolja donose i loše prosuđivanje te pogrešno određivanje prioriteta, što jako brzo može stvoriti gomilu novih problema koji nam definitivno ne trebaju. 

Stoga, prva stvar koju trebate napraviti kad osjetite da su vas brige potpuno preuzele jest da se smirite i uspostavite kontrolu nad svojim odlučivanjem. 

Ako vam se brige i strahovi javljaju svaki put kad krenete nešto raditi, koncentrirajte se i izbacite negativne misli iz glave. Dobro je prvo pomisliti na neke lijepe stvari koje nas opuštaju, a zatim zaposliti um novim aktivnostima što će potisnuti zabrinutost. 

Opuštanje je ključno za uklanjanje nepotrebnih briga, pa za početak obratite pažnju na svoje disanje koje treba biti pravilno, što će uz laganu koncentraciju pomoći u opuštanju mišića u tijelu. 

Ako vam to ne pomogne dovoljno, izađite u prirodu i prošetajte malo, odvezite se na biciklu ili, ako ste na moru, otplivajte malo. Masaža nakon fizičkih aktivnosti činit će vam dobro i omogućiti potpuno opuštanje.

Za kraj, jedan trik koji većini ljudi može neizmjerno pomoći - uzmite komad papira, nacrtajte svoju brigu i zatim je promatrajte neko vrijeme. Pokušajte nacrtati što bi moglo riješiti problem, ma kako nevjerojatno bilo, kako biste tu sliku promijenili u nešto ugodno i odmah promijenili svoj stav prema toj situaciji.

Ako imate pozitivniji, ili barem neutralan stav prema situaciji koja vas je do sada zabrinjavala, um će vam biti neopterećen i moći ćete pronaći rješenje koje će biti učinkovito. 

21.07.2013. 20:02:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-nepotrebnih-briga/79378/