Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2019. 13:31:00
SAVJETI

Kako se riješiti mitesera na prirodan način?

Najčešće se nalaze na području čela, nosa i brade, a potpuno se mogu ukloniti samo redovnim odlascima kod kozmetičara - ili ovako

Riješite se dosadnih mitesera
Riješite se dosadnih mitesera (Arhiva)

Miteseri, te dosadne crne točkice koje licu ne dozvoljavaju da zasija punim sjajem najčešće se nalaze na području čela, nosa i brade, a potpuno se mogu ukloniti samo redovnim odlascima kod kozmetičara.

Međutim, privremeno ih je moguće ukloniti kod kuće, priručnim sredstvima. U tu svrhu najbolje je koristiti limun. Limunov sok sužava pore i smanjuje masnoću kože, dezinfcira je i uklanja mrtve stanice.

Nanesite svježe iscijeđen sok od limuna, pomiješan s malo vode, na lice i ostavite ga preko noći. Ujutro isperite mlakom vodom.

Ako osjetite produženo peckanje, odmah isperite lice.

Pritom, nikada se nemojte odmah nakon tretmana lica limunom izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti, jer ova voćka čini kožu fotosenzitivnom, pa može doći do depigmentacije.

Također, krastavac je vrlo koristan u smanjenju upale kože i za uklanjanje mitesera i akni.

Oljuštite nekoliko krastavaca i izmiksajte ih u blenderu kako biste dobili smjesu koja će vam poslužiti kao maska. Nanesite je na lice, pa isperite toplom vodom nakon 10 minuta.

03.08.2019. 13:31:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-mitesera-na-prirodan-nacin/119872/