Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2012. 14:03:00
PFFFT!!

Kako se riješiti lošeg zadaha iz usta

Tic tac nije baš rješenje za sve, treba promotriti uzroke lošeg zadaha i riješiti ga se na prirodan način

Ako vam ovako smrdi, riješite to! :)
Ako vam ovako smrdi, riješite to! :) (Shutterstock)

Razloga za loš zadah iz usta je više, od kamenca, sinusnih ili plućnih infekcija, želučani problemi, netolerancija na mliječne proizvode ili slatkiši, koji najviše izazivaju loš zadah privlačenjem bakterija putem ugljikohidrata koje sadrže, a na kojima se bakterije pojačano razmnožavaju. Naravno, tu su i pokvareni zubi, ali to znate kako se rješava ...

Ako mislite da je vodica za ispiranje usta jedino rješenje, varate se, jer vlažna usta smanjuju mogućnost lošeg zadaha, pa je i obična voda učinkovita, čak i bolja od vodica za ispiranje.

Redovito pranje zubi je najjednostavniji način, ako ih operete nakon svakog obroka neće biti komadića hrane između zubi, a nemojte zaboraviti oprati i jezik.

Ako prije svakog obroka popijete malu žlicu jabučnog octa u malo vode, kiselina iz octa će neutralizirati loš zadah iz usne šupljine. Učinkovite su i sjemenke piskavice, jedna žlica u osam decilitara vode. Mješavinu prokuhate, procijedite nakon 15 minuta i pijete kao čaj. Na taj ćete način dobiti prirodni antibiotik koji neutralizira bakterije u ustima.

Klinčiće možete dodati u bilo koji čaj, jer su snažan prirodni antiseptik, lišće komorača se žvače sve dok ga slina ne rastopi u ustima, kao i kadulja, koju možete skuhati kao čaj.

27.09.2012. 14:03:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-loseg-zadaha-iz-usta/74095/