Metro-portal.hr

objavljeno 21.03.2018. 09:01:00
SAVJETI

Kako se riješiti glavobolje na prirodan način

Na glavobolju najčešće utječe konstantno sjedenje što znači rad za kompjuterom, cjelodnevno gledanje u monitor i zagušljivost prostora

Eterična ulja, kreme... sve samo ne lijekovi
Eterična ulja, kreme... sve samo ne lijekovi (Arhiva)

Glavobolje i migrene su od svih bolova oni na koje se ljudi u današnje vrijeme najviše žale. Na psihičko i fizičko zdravlje najviše utječu preopterećenost organizma, nepravilna prehrana, svađe, stres i umor. i vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom nije imala glavobolju.

Na glavobolju najčešće utječe konstantno sjedenje što znači rad za kompjuterom, cjelodnevno gledanje u monitor i zagušljivost prostora. Ovdje je jasno da fali fizičke aktivnosti, pa se svima koji imaju ovakav posao preporuča da se u slobodno vrijeme što više kreću i borave na svježem zraku.

Uzroci glavobolje

Brojni su uzroci glavobolje te je u nekim trenucima teško odgonetnuti uzrok, a glavobolja se najčešće javlja kod bolesti tipa glaukoma, tumora, povišenog krvnog tlaka, neinfektivnog meningitisa, vrućice, virusnih infekcija, apstinencije kofeina, bolesti zuba, sinusitisa, krvarenja na mozgu, infekcija, krvožilnih poremećaja, hipoksije, predoziranja lijekovima i hormonalnih poremećaja.

Migrenu najčešće uzrokuju neadekvatna prehrana, hormonalne promjene tijekom menopauze i menstruacije, kontracepcijske pilule, trudnoća, uznemirenost, stres, određene namirnice, hormonski lijekovi, genetska predispozicija i spolni odnos.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
21.03.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-glavobolje-na-prirodan-nacin/111005/