Metro-portal.hr

objavljeno 21.12.2013. 23:01:00
MA DA?!

Kako se promijenio ženski pristup seksu za dvadeset godina

Pred dvadeset godina žene su u seksu bile bitno suzdržanije, pokazala je analiza podataka u novim i istraživanjima starim dva desetljeća

Žene su slobodnije, ali ne i promiskuitetnije
Žene su slobodnije, ali ne i promiskuitetnije (Arhiva)

Promjene u seksualnim navikama žene su stalna pojava, no u zadnje je vrijeme jako popularno razgovarati o tome jer je 50 nijansi sive otkrilo jednu potpuno novu stranu ljepšeg spola. 

No, nije sve u vezivanju i sličnim igricama, žene su u zadnja dva desetljeća na tom polju prilično napredovale, što pokazuje zanimljiva usporedna analiza rezultata istraživanja napravljenih 1993. i ove godine.

Ako je seks za jednu noć znak liberalizacije, promjena s 37 posto žena koje su to imale pred dvadeset godina na gotovo pola u današnje doba mogla bi se nazvati i manjkom morala, ali i razvijenijom sviješću o vlastitoj seksualnosti.

Velik skok zabilježila je i popularnost pornografije među ženama, koju sada gleda 35 posto žena, za razliku od 21 posto '93, no još je zanimljivije da se čak 24 posto modernih žena snimalo tijekom seksa. 

Osim u kvaliteti, došlo je do promjena i u kvantiteti, pa se tako broj seksualnih odnosa tjedno povećao sa pet do šest na šest do 12 u proteklih 20 godina. Možda i najmanja promjena je broj seksualnih partnera koje žene promijene tijekom života, jer je pred dvadeset godina manje od pola žena imalo oko šest partnera, dok danas istu brojku ima tek nešto preko 50 posto.

No, nisu sve stvari otišle u liberalnijem smjeru, što pokazuje podatak da je '93. 39 posto žena izjavilo da bi više uživalo u seksu da imaju par kilograma manje, dok danas to misli gotovo tri četvrtine žena. 

21.12.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-promijenio-zenski-pristup-seksu-za-dvadeset-godina/82306/