Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2012. 21:56:00
LOL NA KVADRAT

Kako se ponašati u muškom WC-u

Iako ne postoji propisan način ponašanja u muškom WC-u, posebno javnom, razvio se cijeli set nepisanih pravila koja treba poštovati

Stali ste pred pisoar, otvorili šlic i onda ... što i kako?
Stali ste pred pisoar, otvorili šlic i onda ... što i kako? (Arhiva)

Ženama je u WC-u neusporedivo ugodnije nego muškarcima, jer im to predstavlja jedno od zgodnih mjesta za druženje, pogotovo u restoranima s finim toaletima. Muškarci, s druge strane, imaju puno više problema s odlaženje tamo gdje i car ide pješke ...

Naime, većina muškaraca je u teškoj panici kad uđu u WC, gledaju ravno ispred sebe, obave posao što brže i bježe van glavom bez obzira, da ih ne bi netko optužio da su pogledali u tuđi visuljak, ili još gore, nekoga u oči.

To se odmah karakterizira voajerizmom, pokazala je studija u kojoj su istraživači (isto voajeri?) potajice promatrali ponašanje muškaraca na WC-ima na javnim mjestima tipa šoping centara, klubova i muzeja. 

Ipak, u obranu muškaraca treba reći da u njihovim WC-ima ima bitno manje privatnosti nego u ženskim, jer ima mali broj pregrada, a pisoari su .. problematični. Tko je bio na Peppersima zna o čemu se radi, naime tamo su prenosni pisoari bili postavljeni točno ispod tribine, tako da je par stotina ljudi moglo bez većeg problema zaviriti u vašu privatnost.

Žene u javnim WC-ima neopterećeno razgovaraju, dok je u muškim WC-ima muk, osim ako ne uleti kakav pijanac, jer muškarci, za razliku od tuširanja nakon sportskih aktivnosti, WC doživljavaju kao mjesto gdje se okuplja ekipa koja voli isti spol.

26.11.2012. 21:56:00
http://metro-portal.hr/kako-se-ponasati-u-muskom-wc-u/75108/