Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2014. 11:25:00
COOL

Kako se pomladiti za 0 kuna

Tretmani pomlađivanja ili kreme koje bi trebale raditi isto koštaju pravo malo bogatstvo, a ove metode su potpuno besplatne, uz isti učinak

Samo malo truda i pomladit ćete se
Samo malo truda i pomladit ćete se (Arhiva)

Kao i u svemu drugome, u procesu pomlađivanja treba iskoristiti sve što nam priroda daje, a upravo u tom slučaju postoji velik broj raznih stvari koje možemo napraviti kako bismo izgledali barem u skladu sa svojim godinama, ako ne i znatno mlađe.

Recimo, redoviti unos namirnica bogatih antioksidansima i ribljeg ulja za samo dva tjedna može smanjiti dubinu bora i pomladiti vas, što je puno bolji rezultat nego što može postići bilo kakva krema.

Naravno, vrijedi koristiti i najbolji mogući recept za pomlađivanje - seks. Osobe koje se seksaju barem četiri puta tjedno izgledaju od 7 do 12 godina mlađe od svojih vršnjaka, jer redovit seks potiče izlučivanje hormona rasta koji utječe na elastičnost kože.

Smijeh također pomlađuje, unatoč tome što stvara male borice oko očiju i usta. Kad su ispitanici u jednom istraživanju na svim fotografijama ljude koje se smiju proglašavali mlađima nego što jesu.

Dobar vid također utječe na mladolik izgled, jer kad škiljite, ispod kože se rade mali žljebovi koji se s godinama pretvaraju u duboke bore. Znači, ako vam trebaju naočale, nabavite ih što prije.

Kako je dokazano u jednom od novijih istraživanja, redovito vježbanje utječe pozitivno na naš DNK, jer oni koji to rade imaju i do deset godina mlađi DNK od osoba istih godina koji ne vježbaju.

Za kraj, dvije jako važne stvari - zdrav san i pušenje. Prestanite pušiti jer vam svako desetljeće pušenja dodaje dvije i pol godine na izgled, a zdrav san je ključan za zdravlje općenito, pa tako i za zdravlje i ljepotu kože.

Držite se ovih savjeta i na ljepotu ćete trošiti nula kuna, a skupe kremice neka kupuju drugi.

07.05.2014. 11:25:00
http://metro-portal.hr/kako-se-pomladiti-za-0-kuna/81976/