Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2016. 14:13:17
TRIBINA

Kako se krećemo Donjim gradom?

Problem nogostupa i parkiranja, biciklističke staze koje nisu funkcionalne, pješaci i biciklisti u sukobu, neki su od gorućih problema na području Gradske četvrti Donji grad

Dođite na tribinu
Dođite na tribinu (ODRAZ)

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Grad Zagreb i Udruga "Sindikat biciklista" u suradnji s Gradskom četvrti Donji grad pozivaju stanovnike Donjeg grada i sve ostale zainteresirane građane Zagreba, na treći susret građana i predstavnika gradske uprave i samouprave, koji se organizira u okviru projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu".

Susret će se održati u srijedu 21. rujna 2016. u Mjesnom odboru CVJETNI TRG (Prolaz sestara Baković 3/1) od 18:00 do 20:00 sati i dio je ovogodišnjeg programa Europskog tjedna mobilnosti (16.-22. rujna), najveće manifestacije posvećene održivoj urbanoj mobilnosti. Dodijelit će se i nagrade najboljim autorima foto natječaja "Kretanje mojim gradom".

Problem nogostupa i parkiranja, biciklističke staze koje nisu funkcionalne, pješaci i biciklisti u sukobu, neki su od gorućih problema na području Gradske četvrti Donji grad. Od građana očekujemo pitanja, prijedloge i zamisli vezane uz poboljšanje prometa i kretanja te ukazivanje na smetnje i probleme.

Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija. Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Dođite, vaše mišljenje je važno!

Projekt "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu" ima za cilj povećati sudjelovanje građana i ojačati njihove kapacitete za konstruktivno sudjelovanje u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Provodi se na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine „obični građani", stanovnici kvarta. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge VRH. Više o projektu pogledajte ovdje.

16.09.2016. 14:13:17
http://metro-portal.hr/kako-se-krecemo-donjim-gradom/100208/